Obavijesti

News

Komentari 132

Bujanec brani Bernardića: 'Još mi je 14 SDP-ovaca čestitalo'

Bujanec brani Bernardića: 'Još mi je 14 SDP-ovaca čestitalo'
8

FATALNA ČESTITKA SDP se podijelio na one koji brane i one koji napadaju Bernardića, a Velimir Bujanec uspoređuje ga s Andrijom Hebrangom

VIDEO

Kredit od šest milijuna kuna koji je SDP u lipnju podignuo mimo znanja najviših stranačkih tijela,  trebao bi, kako se neslužbeno doznaje, biti tema rasprave SDP-ova Predsjedništva koje je u utorak popodne počelo zasjedati u sjedištu stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu.

 Riječ je o kreditu koji je SDP podignuo u Erste banci i za koji je založio dio stranačke imovine.

 Uoči sjednice Predsjedništva stranke Romana Jerković i Ivo Jelušić odgovorili su novinarima kako su znali za kredit i kako smatraju da je "sporno" što ga se podiglo mimo procedure propisane statutom SDP-a.

 Odluka o kreditu donesena je mimo odluke SDP-ova Predsjedništva, čime je prekršen statut stranke, potvrdio je u izjavi novinarima Jelušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Na nagađanja da bi zbog toga mogli odgovarati glavni tajnik stranke Zvane Brumnić i poslovni direktor Nikša Vukas, odgovorio je - "Ne znam, vidjet ćemo".

 Očekuje se da će se rasprava na Predsjedništvu SDP-a pokrenuti i zbog 'svadbene čestitke' predsjednika stranke Davora Bernardića TV voditelju i novinaru Velimiru Bujancu, kojeg dio javnosti smatra kontroverznim, a što su neki SDP-ovci žestoko kritizirali na društvenim mrežama.

 Upitan za tu čestitku, Jelušić je odgovorio da će Predsjedništvo stranke sigurno o tome raspravljati ako je to najveći problem u državi.

 Na sjednici Presjedništva SDP-a raspravljat će se i o aktualnoj političkoj situaciji i izmjenama stranačkog statuta, koji bi trebao donijeti i nova izborna pravila za unutarstranačke lokalne izbore.

Bujanec brani Bernardića: 'Još mi je 14 SDP-ovaca čestitalo'

Bernardić postaje problem, a ne rješenje za SDP, i pred time ne smijemo zatvarati oči, a posebno ne Predsjedništvo i Glavni odbor, rekao je Mirando Mrsić na N1.

“Žao mi je što je Davor dao prednost kurtoaziji nad sadržajem”, napisao je Bojan Glavašević na Twitteru pa dodao:

“Bujanec predstavlja sve protiv čega se SDP uvijek borio”.

Bernardića su prozvali i Forum mladih te Gordan Maras.

“Ograđujem se od bilo kakvog dovođenja u vezu Bujanca i SDP-a! To nije naš svijet! Ni blizu”, napisao je Gordan Maras.

“Bernardić je do sada bio jasan u izjavama barem u jednom i o tome se nije kalkulirao (što se za druge teme ne može reći). A to je antifašizam. Stoga smatram da je reakcija pretjerana i divlja. Nikad ne podržavam linč. Prošla sam ga i ja kao žrtva”, napisala je Aleksandra Kolarić i dodala: “Treba priznati očajnu pogrešku i krenuti dalje”.

- Bernardić je ovom čestitkom pokazao ljudskost i pristojnost - misli Vesna Nađ (SDP).

Velimir Bujanec kaže kako je on kao predstavnik uljuđene desnice šokiran ljevičarskim odstrelom Bernardića.

- I ja sam čestitao Manoliću kad se oženio - rekao nam je, a na Facebooku je napisao:

- Nadam se da boljševici neće strijeljati Beru samo zato što mi je čovjek pristojno čestitao na ženidbi. U svakom slučaju, drago mi je da se SDP-ovci i dalje međusobno tuku. Bave se mojim vjenčanjem, čestitarima i sami sobom. Jadno - zaključio je mladoženja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina