Obavijesti

News

Komentari 80

Bujanec mora platiti 22.500 kn zbog klevetanja Ranka Ostojića

Bujanec mora platiti 22.500 kn zbog klevetanja Ranka Ostojića
1

Ostojić je podnio tužbu zbog, kako drži, niza uvreda i kleveta izrečenih u emisiji "Bujica", emitiranoj 25. studenoga 2015. na Osječkoj televiziji, u kojoj se govorilo o stradavanju vukovarskog branitelja

VIDEO

Velimir Bujanec morat će u državni proračun uplatiti 22.500 kuna, što je konačni epilog sudskog postupka u kojem ga je za klevetu tužio bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Bujanec je, podsjetimo, u lipnju 2017. na Općinskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na plaćanje 22.500 kuna te dodatnih 14.500 kuna troškova Ostojićeva odvjetnika, danas pokojnog, Radana Kovača, odnosno 1000 kuna sudskih troškova, a prije mjesec dana takvu presudu osječkog suca Ivana Sajtera potvrdio je Županijski sud u Velikoj Gorici, piše Jutarnji. Tamo su, naime, utvrdili da u prvostupanjskom postupku nije bilo niti jedne bitne povrede odredaba kaznenog postupka na koje se Bujanec žalio te da je Sajter u prvostupanjski postupak pravilno vodio i okončao. 

Podsjetimo, Ostojić je podnio tužbu zbog, kako drži, niza uvreda i kleveta izrečenih u emisiji "Bujica", emitiranoj 25. studenoga 2015. na Osječkoj televiziji, u kojoj se govorilo o stradavanju vukovarskog branitelja Darka Pajičića, za što je prozivan Ranko Ostojić, kao tadašnji ministar unutarnjih poslova, zbog prekomjerne uporabe sile policajaca. U emisiji Bujanec je, među ostalim, Ostojića nazvao "beskrupuloznim ministrom Ostojom Rankovićem" te je u prilogu prenio izjavu Zdravka Tomca "Uzrok zla: Ranko Ostojić i Zoran Milanović, jer njih dva jedini odlučuju bez ikakve političke kontrole" i izjavu Zvonimira Trusića kako su Ostojić i ostali dijelovi tadašnje vlasti hrvatsku policiju pretvorili u dio represivnog aparata za obračun s neistomišljenicima.

U iskazu Ostojić je danas ocijenio kako je u emisiji izrečen niz kleveta i uvreda kako bi mu se okrivljenik osvetio pa je u njoj konstruirao da je on odgovoran za smrt Darka Pajičića iako ministar unutarnjih poslova "ne rukovodi policijom i ne zapovijeda policijskim službenicima". Smatra da je Bujanec povrijedio njegovu čast i ugled kao hrvatskog branitelja, koji se borio za Hrvatsku kako bi bila demokratska i pravna država i da njome "ne bi rukovodili kriminalci", te da nitko nikada nije dokazao da je svojim radom zloupotrebljavao sustav.

Ostojić drži kako ga je Bujanec nazivom "Ostoja Ranković" pokušao diskreditirati kao Hrvata i vrijeđati njegovu nacionalnu pripadnost te imputirati da je srpske nacionalnosti. Tvrdi kako se nakon toga bilo mnogo incidenata u kojima se rabio za njega uvredljiv naziv "Ostoja Ranković" te da je duboko pogođen vrijeđanjima i stalnim diskreditiranjem u toj emisiji.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu