Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izgorjela trava i makija: Požar kod Tisnog uspjeli lokalizirati

None Foto: Snimio čitatelj 4

"U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca s devet vozila i dva kanadera, koji su upućeni natrag u Pokrovnik na još par izbacivanja vodenih bombi, pa će dalje po zapovijedi ako bude potrebe ...

Lokaliziran je požar koji je u ponedjeljak poslijepodne buknuo poviše Tisnog, pa su dva kanadera ponovno upućena na područje Drniša gdje gori između Pokrovnika i Pakova sela.

U šibenskom Centru 112 doznaje se kako je požar kod Tisnog izbio oko 16,30 sati, a lokaliziran je oko 17,50 sati.

Izgorjelo je 1,5 hektara trave i makije.

"U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca s devet vozila i dva kanadera, koji su upućeni natrag u Pokrovnik na još par izbacivanja vodenih bombi, pa će dalje po zapovijedi ako bude potrebe za njihovom pomoći", kažu u Centru 112.

Naime, kanaderi su popodne bili prvo upućeni na požarište kod Drniša, gdje je gorjelo oko 20 hektara makije i niskog raslinja, a požar je na tlu gasilo 30 vatrogasaca

Dva kanadera potom su oko 17 sati s požarišta u Drnišu upućeni na požarište na brdu poviše Tisnog, a predvečer su vraćeni na drniško područje.

Gorjelo i kod Drniša

Ministarstvo obrane priopćilo je kako su u ponedjeljak popodne četiri kanadera gasila požar kod mjesta Pokrovnik nedaleko Drniša odakle su, doznaje se, upućeni prema Tisnom.

 "Na požarištu između Pokrovnika i Pakova sela kod Drniša bila su četiri kanadera jer je baš bila smjena, a gašenje su nastavila dva. Izgorjelo je oko 20 hektara makije i niskog raslinja, a na terenu je trenutno 30 vatrogasaca“, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Komentari (12)
  • Koliko ima tih piromana?

    24. 7. 2017,   17:44
  • Tri put toliko požara več nego u čitavoj lanskoj godini...netko pali HR

    24. 7. 2017,   18:45
  • Ovo je bilo za očekivat,čim zapuše...

    24. 7. 2017,   17:36