Obavijesti

News

Komentari 27

Bulj: Zašto sad mogu govoriti? Reiner: To je odraz milostivosti

Bulj: Zašto sad mogu govoriti? Reiner: To je odraz milostivosti

Željko Reiner razgovarao s predsjednikom Sabora te izvijestio kako je on shvatio da je pogrešno formulirao stegovnu mjeru odnosno da ne postoji zabrana govora u dvostrukom trajanju, nego sudjelovanja na sjednici.

VIDEO

Iako je predsjednik Sabora Gordan Jandroković prošlog petka zastupniku Miri Bulju (Most) izrekao stegovnu mjeru zabrane govora za taj dan, ali i utorak, zastupnik Mosta danas je ipak sudjelovao u raspravi o četvrtom krugu porezne reforme, koji predlaže Vlada. Bulj je stigao u sabornicu kad je vidio svoje ime na popisu prijavljenih za pojedinačnu raspravu. Tražio je od predsjedavajućeg Željka Reinera (HDZ) da mu objasni o čemu se radi. 

- U duplom trajanju mi je zabranjeno govoriti. Zbog čega je moje ime na popisu i zašto predsjednik Sabora krši poslovnik. Bilo bi mi neugodno da mi pročitate ime i da nisam ovdje, pa bi rekli da nisam želio raspravljati - naveo je Bulj. 

- To je odraz milostivosti predsjednika Sabora. Šalim se, naravno - rekao je Reiner.

Pojasnio je kako je razgovarao s predsjednikom Sabora Jandrokovićem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- On je shvatio da je pogrešno formulirao stegovnu mjeru, dva dana zabrane govora. Takva stegovna mjera ne postoji, nego postoji dva dana udaljenja sa sjednice. On je namjeravao to vama reći no nije vas bilo jutros u sabornici - kazao je Reiner. 

Bulj je kazao kako je on jutros u 8 stigao u Sabor i bio u klubu jer nije želio raditi cirkuse budući da mu je izrečena stegovna mjera zabrane govora u dvostrukom trajanju. Negodovao je što njemu ni u klub nitko nije javio, a smatra da su trebali. 

Nikola Grmoja (Most) uzvratio je Reineru kako predsjednik Sabora nije bio milostiv prema zastupniku Bulju nego da je prekršio poslovnik Sabora. Reiner ga je podsjetio kako je rekao da se našalio. 

- Mislim da su ovo ozbiljne stvari koje nisu za šalu - uzvratio mu je Grmoja te također negodovao, jer nitko nije javio u klub Mosta  da je predsjednik Sabora pogriješio odnosno prekršio poslovnik.

- Prijavio se i normalno je govorio, nemojmo, pa nismo u vrtiću - odgovorio je Reiner. 

Za riječ se javio i Bulj.

- Meni ne treba njegova milostinja od Jandrokovića koji je dobio 600 glasova , on je meni zabranio govoriti u petak i danas. Meni je glas dalo 11.000 ljudi, koje on naziva da su provincijalci. Ne treba meni ničija milostinja, niti me tražim niti ću vam je dati, mene je narod ovdje doveo- poručio je Bulj.

- To je rekao i drug Tito. Samo se sjednite sada i odbijate opomenu - nadglasavao se Reiner sa zastupnikom Mosta.

Bulj je poručio kao je ovo do sad najveća sramota što su napravili i zaradio i drugu opomenu. 

Ranije na tiskovnoj konferenciji Bulj je tražio od predsjednika Sabora da se još ovoga tjedna raspravi njegov zaključak kojim traži poništenje odluke saborskog Predsjedništva o iznajmljivanju sabornice Europskoj pučkoj stranci (EPP). Prozvao je jandrokovića koji odbija to uvrstiti u dnevni red, iako se EPP u Saboru sastaje idućeg utorka.

- Budući da je ovo presedan, jer niti jedna druga članica EU-a dosad nije iznajmila svoju sabornicu, i da je Jandroković lagao kad je rekao da su se ovakve sjednice održavale i u drugim parlamentima, smatram da ovo treba raspraviti u Saboru - kazao je. 

Ponovio je da su u EPP-a "četnik Aleksandar Vučić i fašist Antonio Tajani", te podsjetio da se dva dana prije tog događaja u Saboru obilježava dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...