Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Buljan Culej skinuli s čelnog mjesta Povjerenstva za maturu

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Buljan Culej razriješena je 11. srpnja s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature da bi pomoćnik ministra Hrvoje Šlezak mogao otići na tu sjednicu

Bivša savjetnica ministra znanosti i obrazovanja i aktualna zaposlenica toga Ministarstva Jasminka Buljan Culej razriješena je s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature, ali njezin položaj na mjestu predsjednice Ekspertne skupine, o čemu se u proteklo vrijeme spekuliralo u javnosti, nije promijenjen, doznaje se u petak u Ministarstvu.

Buljan Culej razriješena je 11. srpnja s mjesta predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature da bi pomoćnik ministra Hrvoje Šlezak mogao otići na tu sjednicu, kako bi sjednica imala legitimitet i kako ne bi bili ugroženi rezultati državne mature, rečeno je Hini u Ministarstvu.

Taj dan u 9,12 sati gospođa Buljan Culej poslala je mail svom pretpostavljenom da će biti nazočna i u Centru za vanjsko vrednovanje i u Vladi, tako da nije bilo razloga sumnjati u to. Ministrica Blaženka Divjak od nje je tražila očitovanja tek kad je nastao problem, kažu u Ministarstvu.

Jasminka Buljan Culej odgovorila je Hini da nema dopuštenje za davanje izjava, ali da nije napravila nikakvu grešku, te je zamolila da ostane suzdržana o tome slučaju.

Njezin položaj u Ekspertnoj radnoj skupini za provođenje Cjelovite kurikularne reforme ni na koji način nije promijenjen i on će ovisiti o analizi rada te skupine koja traje i još će trajati neko vrijeme, rečeno je u Ministarstvu.

No, iz Ministarstva nije odgovoreno kakav radni status, na kojem radnom mjestu i kojem svojstvu Jasminka Buljan Culej radi nakon što je automatizmom prestala biti savjetnicom ministra.

 

Komentari (10)
  • Zamijenit će je Markićka?

    14. 7. 2017,   17:52
  • Stvarno se ne zezam , ozbiljno mislim : Hravatska neka ti Bog i svi sveci pomognu ):

    14. 7. 2017,   20:59
  • Buljan Culej gospodjo !! Hrvatska heroino, niste nu svjesni u kakvo ste se kolo uhvatili !! Matura se mora polagati po propisu iz 41 - 45 ):

    14. 7. 2017,   20:57