Obavijesti

News

Komentari 24

Zbog orkanske bure trajekt čekao puna dva sata da uplovi

Zbog orkanske bure trajekt čekao puna dva sata da uplovi
5

Na Jadranu puše jaka bura s olujnim, ponegdje i orkanskim udarima. Usporen je promet na dionicama A1, a u prekidu su brojne trajektne i katamaranske linije

VIDEO

Najjača bura ikad izmjerena u Splitu poharala je grad pod Marjanom. Na Marjanu je u ponedjeljak ujutro izmjerena jačina vjetra od čak 155 kilometara na sat!

Prekinute su sve katamaranske i većina trajektnih linija, najveću dramu proživjeli su putnici trajekta "Korčula" koji je iz Lastova preko Vela Luke plovio u Split. Sama plovidba bila je relativno ugodna, ali trajekt zbog orkanskih udara bure nikako nije uspio pristati u splitsku luku. Trajekt je oko splitske luke kružio skoro puna dva sata nakon čega je ipak nekako uspio pristati. 

- U prekidu su jutros bile sve linije prema Šolti i Braču, dok je trajekt za Stari Grad na Hvaru isplovio. Ne radi se o velikim valovima, nego isključivo o konfiguracijama pojedinih luka zbog čega trajekti po ovako jakom vjetru ne mogu pristati, rekao nam je Ante Mrvica, Jadrolinijin koordinator.

U prekidu su trajektne linije Split-Supetar, Split-Rogač, Sumartin-Makarska, Dubrovnik-Lopud -Suđurađ, katamaranske linije Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split, te brodska linija 606 Trogir-Seget -Drvenik V.- Drvenik M.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, jaka bura u Splitu je počela u nedjelju predvečer, a u noći se pretvorila u orkansku. Splitski vatrogasci imali su u ponedjeljak ujutro nekoliko desetaka intervencija. Po gradu su letjeli crijepovi s kuća, otrgnuti oluci, nepričvršćeni predmeti s balkona nebodera...

Bura je iščupala i nekoliko stabala...

Bura otežava i cestovni promet

Zbog jakog vjetra most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zatvoren je za sav promet, a Paški most otvoren je samo za osobne automobile. 

Jak vjetar također povremeno usporava promet na dionicama autoceste A1: tunel Sveti Rok- vijadukt Božići, Skradin-Bisko, Šestanovac-Vrgorac i Ploče-Karamatići.

Popravak traje: Struju će do kraja dana imati sva  kućanstva

Radnici HEP-a konačno su u ponedjeljak ujutro, kad se smirila bura u podvelebitskom dijelu Ličko-senjske županije, uspjeli prići lokacijama kvarova. Do kraja dana se očekuje da će svi imati električnu energiju

Struju su danas dobili grad Senj i 400 kućanstava, te područje Karlobaga - naselja Vidovac i Lukovo Šugarje. Također u Gorskom kotaru sanirani su svi kvarovi te sva kućanstva imaju urednu opskrbu električnom energijom. 

Na području Karlovačke županije trenutno je bez struje oko 100 kućanstava i to na području Vojnića i Slunja. Sanacija kvarova na trafostanicama je u tijeku te se očekuje normalizacija opskrbe do kraja dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović