Obavijesti

News

Komentari 25

Burna noć u Našicama: Olujno nevrijeme oštetilo kuće i usjeve

Burna noć u Našicama: Olujno nevrijeme oštetilo kuće i usjeve

Zbog obilnih oborina tijekom vikenda, prelili su se odvodni kanali i potoci u Našicama i okolnim naseljima gdje su ugrožene kuće, poljoprivredni usjevi i prometnice

VIDEO

Obline kiše napravile su štetu na kućama na našičkom području, izvijestio je u nedjelju ujutro osječki Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Najugroženija su bila naselja Zoljan i Velimirovac te područje grada Našica, zbog čega je Gradska uprava angažirala građevinske strojeve za uređenje kanala, Hrvatske vode isporučile 5000 vreća pijeska, a zatraženo je još toliko, ističu u osječkom uredu DUZS-a.

Napominju kako su postrojbe Civilne zaštite stavljene u stanje pripravnosti, angažirane su ekipe dežurnih službi koje rade na saniranju šteta na terenu, a na sjednici županijskog stožera zaštite i spašavanja u Našicama, u suradnji s Hrvatskim vodama i županijskom Vatrogasnom zajednicom, dogovorena je opskrba materijalom i dodatnom opremom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vatrogasci Našica i lokalnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava pravili su 'zečje nasipe' vrećama pijeska u Zoljanu, Jelisavcu, Lađanskoj, Martinu, Velimirovacu i Našičkom Markovcu. Tijekom noći razina vode je opadala u naseljima Zoljanu i u Jelisavcu, a u Lađanskoj voda stagnirala.

Zbog obilnih oborina promet je otežan

Zatvorena je prometnica Našice -Požega te županijska cesta Đurđenovac - Šaptinovci u dužini oko 200 metara i lokalna cesta Sušine - Teodorovac, a otežan je promet na više lokalnih cesta, gdje se prometovalo uz regulaciju policijskih službenika.

U DUZS-u su izvijestili kako nije bila potrebna evakuacija stanovništva te da je u međuvremenu otvorena cesta kod Zoljana.

Situacija se polako smiruje

Načelnik županijskog stožera zaštite i spašvanja, dožupan Željko Kraljičak kazao je Hini kako su dežurne ekipe radile na terenu jutros do četiri sata na ispumpavanju vode i zaštiti ugroženih područja. Dodao je kako će se i dalje pratiti stanje nizvodno od Našica, ali da se za sada ne očekuju dodatni problemi i proglašavanje posebnih mjera. Potvrdio je kako nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva te da sada slijedi postupak utvrđivanja štete od ove elementarne nepogode.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a