Obavijesti

News

Komentari 4

Burza: Dionice kompanija iz Agrokorova sastava na dobitku

Burza: Dionice kompanija iz Agrokorova sastava na dobitku

Najlikvidnija je jutros dionica Leda kojom je ostvareno 1,8 milijuna kuna prometa, a cijena joj je skočila 10,73 posto, na 5.635 kuna. Tom dionicom ostvaren je blok promet od 6 milijuna kuna

VIDEO

Redovni promet dionicama u prvim minutama trgovanja dosegnuo je 4,8 milijuna kuna. Najviše su na dobitku bile dionice kompanija iz sastava Agrokora, koje su protekla tri tjedna bile i najveće gubitnice.

Najlikvidnija je jutros dionica Leda kojom je ostvareno 1,8 milijuna kuna prometa, a cijena joj je skočila 10,73 posto, na 5.635 kuna. Tom dionicom ostvaren je i veliki blok promet od 6 milijuna kuna, po cijeni od 5.347,79 kuna.

Znatan rast cijene ostvarila je i dionica Jamnice, za 9,1 posto na 104.000 kuna, uz 704.000 kuna prometa.

Dionici Belja cijena je skočila 9,11 posto, na 17,85 kuna, Zvijezde 12,3 posto, nadomak 3.000 kuna, a Vupiku za 13,7 posto, na 37,9 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dionicom Zvijezde u blok transakciji ostvareno je čak 42,53 milijuna kuna po cijeni od 2.700 kuna.

Većina ostalih izdanja također bilježi snažan rast cijene, pri čemu Atlantic grupe i Čakovečkih mlinova za više od 9 posto.

U Banskim dvorima u ponedjeljak ujutro u 9,30 sati započeo je sastanak premijera Andreja Plenkovića s najvećim dobavljačima koncerna Agrokor, a na sastanku su prisutni i potpredsjednica Vlade zadužena za gospodarstvo Martina Dalić, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

- Očekujem konkretne pomake od današnjeg sastanka. Ono što smatram osobno, kao i dio naših kooperanata koje reprezentiramo, da je dobro dok je država medijator, ali ne i da se direktno miješa, istaknuo je uoči sastanka u Vladi Denis Matijević, predsjednik Uprave Agrokfructusa, jednog od Agrokorovih dobavljača.

Agrokor je krajem rujna lani bio dužan dobavljačima 16 milijardi kuna, od čega polovinu tog iznosa hrvatskim dobavljačima.

Nakon sastanka premijer će održati konferenciju za medije.

U nedjelju navečer, pak, potpisan je standstill ugovor između banaka članica koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika (Erste&Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d, Sberbank d.d., VTB Bank (Austria) AG, Zagrebačka banka d.d.) i tvrtke Agrokor, službeno je stupio na snagu potpisom svih uključenih strana, izvijestili su iz Erste banke.

Banke članice odbora još su u petak, 31. ožujka, objavile da su načelno usuglasile ključne elemente ugovora s predstavnicima Agrokora, a ispunjenjem potrebnih tehničkih uvjeta ugovor su tijekom vikenda i formalno potpisale sve uključene strane.

Također, ostali financijski vjerovnici Agrokora pozvani su pridružiti se sporazumu.

Iz Erste banke podsjećaju da je cilj standstill ugovora olakšati napore kompanije u rješavanju pitanja likvidnosti i podmirivanja dospjelih obveza prema dobavljačima, osigurati nastavak kontinuiteta operativnog poslovanja i zaštite vrijednosti koncerna, kao i predstaviti osnovu za njegovo održivo restrukturiranje.

Shodno tome, kako napominju, usuglašeno je da će se upravljački tim kompanije osnažiti uvođenjem funkcije 'chief restructuring officera', ključne osobe za provedbu programa stabilizacije, a tijekom procesa restrukturiranja funkcije top menadžmenta bit će popunjene neovisnim iskusnim stručnjacima.

Neslužbeno se doznaje da su se u nedjelju s velikim kreditorima Agrokora sastali i predstavnici manjih financijskih institucija - manjih banaka, faktoring društava i dr. Na tom sastanku, rečeno je, atmosfera je bila pozitivna te se očekuje da bi se i oni uskoro trebali pridružiti standstill aranžmanu, moguće već tijekom dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1