Obavijesti

News

Komentari 116

Bus stao zbog bure: 'Putnici su vrištali, dijete je počelo plakati'

Bus stao zbog bure: 'Putnici su vrištali, dijete je počelo plakati'
5

Zbog jake i orkanske bure zatvorena je autocesta A1 između Posedarja i Sv. Roka, no bus za Split odlučio je prekršiti zabranu. Naposljetku su se morali zaustaviti na benzinskoj u Jasenicama gdje će i prespavati

VIDEO

Kako nam javlja čitateljica, bus kompanije FlixBus je zaustavljen na benzinskoj postaji Tifon na Jasenicama, te ne smije dalje voziti. Bus je krenuo za Zagreb iz Splita u 17:30, te je vozač ignorirao više upozorenja zabrane prometa na autocesti i nastavio voziti. Nakon prelaska Masleničkog mosta, putnici su se pobunili.

- Autobus se ljuljao koliko je puhala bura, putnici su počeli paničariti i vikati vozaču da će nas ubiti, dijete koje je bilo s majkom je zaplakalo - ispričala nam je čitateljica. 

Nekoliko minuta nakon toga zaustavio ih je policijski presretač, te ih uputio da se zaustave na obližnjoj benzinskoj postaji Tifona u Jasenicama. Putnici su sada i dalje tamo, autobus ne smije nigdje dalje voziti, te je izgledno da će morati prenoćiti tamo.

- Rekli su nam da ćemo vjerojatno prenoćiti na benzinskoj, a ni u bus se ne možemo vratiti, jer se cijeli ljulja koliko jako bura puše. Nitko nam ništa konkretno ne govori - rekla nam je čitateljica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bura zatvorila dio A1, obustavljene brodske linije 

Zbog orkanskih udara vjetra za sve skupine vozila zatvorena je A1 između Posedarja i Sv. Roka, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (obilazak je DC27 i DC50 preko Karina, Obrovca i Gračaca), te Jadranska magistrala između Karlobaga i Sv. Marije Magdalene, izvijestio je u petak navečer Hrvatski autoklub (HAK). 

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za osobna vozila je DC3 - starom cestom kroz Gorski Kotar.

 Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis u oba smjera i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

 Zbog pojačanog priljeva vozila i kontrola na pojedinim graničnim prijelazom sa Slovenijom i BiH moguća su i duža čekanja.

Brod na liniji Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice u prekidu je od 19,15 sati.

U prekidu je katamaranska linija Split- Vis.

Katamaran Bišovo na liniji Pula-Zadar u subotu, 23. veljače, neće isploviti, zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Crveno upozorenje izdano, u Makarskoj požar... 

DHMZ je izdao crveno upozorenje za cijelu Riječku, Splitsku i Kninsku regiju, te Srednju i Južnu Dalmaciju zbog orkanskih udara bure, koji mogu doseći brzinu između 115 i 180 km/h.

Kako piše Dalmatinski portal najavljeni su najjači udari bure u posljednjih 10 godina, a u Solinu je već pokazala svoju snagu te je pod udarom vjetra nastradao krov plastenika.

Bura koja polako jača u okolici Splita nakratko je pokazala snagu u Solinu

Ništa bolje stanje nije ni u Zadru gdje jaka bura ruši stabla, a navodno gori i nekoliko požara u blizini. Centar 112 dobio je i poziv upomoć jednog vozača koji se, zbog bure, nije usudio voziti dalje. Policija je također izašla na teren kako bi pomogla uhvatiti ovcu na magistrali D8 koja je uzrokovala zastoje u prometu. 

U Ninu kraj Zadra buknuo je jak požar. Vatrogasci su na terenu. 

Na Facebook stranici "Vatrogasci - oni su naši heroji" osvanula je i snimka požara u Makarskoj, a jaka bura otežava gašenje. Kako doznajemo, stavljen je pod kontrolu oko 22 sata. Vatrogasci su i dalje na terenu i još se ne zna uzrok požara. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu