Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bush nikad nije bio manje popularan kao predsjednik

None Foto: AFP

Bush je dostigao najvišu stopu neodobravanja od ikojeg predsjednika SAD-a u 70 g. dugoj povijesti Gallupova instituta za ispitivanje javnog mišljenja

U anketi dnevnog lista USA Today i Gallup Instituta, provedenoj prošli tjedan, samo 28 posto Amerikanaca odobrava rad predsjednika Busha, a čak 69 posto ne odobrava. Stopa neodobravanja najviša je za bilo kojeg predsjednika nakon Franklina Delana Roosevelta. Raniji rekord sa 67 posto neodobravanja držao je Harry Truman u siječnju 1952. godine, kad se SAD upleo u Korejski rat. Bushev status, kažu, pogoršao se s kolapsom optimizma prema američkom gospodarstvu. Nezadovoljstvu birača pridonosi i stalni rast cijena benzina te val ovrha nad kućama. George W. Bush nositelj je rekorda i na drugoj strani spektra: najviše stope odobravanja za nekog predsjednika u 70-godišnjoj povijesti Gallupa. U danima nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna stopa odobravanja Busha dosegla je 90 posto. U drugom rekordu postotak Amerikanaca koji kažu da je invazija na Irak bila pogreška dostigao je 63 posto, najviše dosad. Čak dvije trećine ispitanika smatra da je njegov mandat u Bijeloj kući bio neuspjeh, a ne uspjeh. Bush je imao negativnu stopu odobravanja za vođenje zemlje za gotovo cijelog drugog mandata. Među republikancima 66 posto odobrava, a 32 posto ne odobrava Bushevu politiku, dok čak 91 posto demokrata nikako ne odobrava njegovu politiku.

Komentari (2)
  • Pa mislim da je bilo i vrijeme da se skuži kakav je to Bush čovjek tj. on nije čovjek!

    24. 4. 2008,   10:30
  • Zato i putuje po drugim kontinetima i hrani se lažnom pljeskanju, osmjesima i uvlačenju. A on se zauzvvrat glupira po službenim domjencima i netko to smatra smiješnim.

    24. 4. 2008,   10:50