Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bushev posjet pozitivan za 78 posto građana Hrvatske

None Foto: Slavko Midžor

Više od tri četvrtine građana posjet predsjednika SAD-a smatra pozitivnim događajem. Tek 9 posto ga smatra negativnim, kaže Pulsovo istraživanje

Više od tri četvrtine građana (78 posto) smatra kako je prošlotjedni posjet američkog predsjednika Georgea W. Busha bio pozitivan dogođaj, pokazali su rezultati istraživanja agencije Puls. Za 28 posto građana to je bio izrazito pozitivan događaj, a za 49 posto uglavnom pozitivan. S druge strane, 9 posto ispitanika smatra da je riječ o negativnom događaju. Od tog broja, 4 posto ispitanika Bushev posjet smatra izrazito negativnim događajem, a 5 posto uglavnom negativnim.

ZA NATO 70 POSTO GRAĐANA
Što se NATO-a tiče, za 70 posto građana pozivnica za članstvo u Savez je pozitivan događaj, a za njih 14 posto to je negativan događaj. Dobivanje pozivnice za članstvo u NATO najbolje su prihvatili građani Zagreba i okolice. Od spomenutih 70 posto, njih 62 posto smatra da Hrvatska treba prihvatiti pozivnicu za članstvo. Prihvaćanju pozivnice za članstvo u NATO protivi se oko 20 posto građana, a njih 18 posto nema mišljenje o tome. Podršku za ulazak u NATO češće izražavaju muškarci, osobe s višim ili visokim obrazovanjem, osobe iz urbanih krajeva te ispitanici iz Zagreba i okolice. U istraživanju provedenom između 4. i 6. travnja sudjelovalo je 1000 ispitanika.

Komentari (1)
  • ..sad mi je jasno zašto oni hvale demokraciju...pa većina ljudi su debili ..

    10. 4. 2008,   00:04