Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Butković i Tolušić dogovarali se na kavi oko izbora u HDZ-u?

None Foto: snimio čitatelj 24sata

Dan nakon sastanka užeg predsjedništva HDZ-a, na kojem su sjedila obojica, Butković i Tolušić na miru su popili kavu. Obojica su spomenuti kao mogući kandidati za predsjednika HDZ-a na izborima idućeg proljeća

Potpredsjednici HDZ-a Oleg Butković i Tomislav Tolušić našli su se u srijedu ujutro u Zagrebu na kavi, očito želeći raspraviti neke stvari podalje od očiju javnosti, medija ali i stranačkih kolega. Čitatelj 24sata poslao je fotografiju, a o detaljima sastanka pitali smo i ministra prometa, veza i infrastrukture te bivšeg ministra poljoprivrede. No, kratko su poručili da ništa ne žele komentirati. 

Znakovito je da su se sastali dan nakon sastanka užeg Predsjedništva stranke na kojem su sjedila obojica.

- Vjerojatno su imali još nešto za raspraviti. Nešto što nisu mogli nakon sastanka jer nisu željeli da ih se vidi zajedno, ali ni da netko čuje to o čemu razgovaraju  govori nam sugovornik iz HDZ-a koji je dobar i sa Butkovićem i sa Tolušićem. 

NATAŠA NOVAKOVIĆ: 'Slučaj Helsinki bit će žalostan presedan. Neću dati ostavku...'

I jedan i drugi su u medijima spomenuti kao mogući kandidati za predsjednika HDZ-a na izborima idućeg proljeća. Naš sugovornik kaže da je moguće da su i tome razgovarali, odnosno da je gotovo posve siguran da su razgovarali o unutarstranačkim izborima. Zadnja špekulacija o unutarstranačkim izborima u HDZ-a jest ta da je dogovoreno kako će Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, biti kompromisni kandidat predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i zamjenika šefa HDZ-a Milijana Brkića jer je Čorić dobar s obojicom te su ga obojica gurali u strukturama stranke.

CRODEMOSKOP SDP-u pala popularnost, HDZ se drži, a slijedi ih Kolakušić

'Mislim da od toga ništa jer je Ćorić nekarizmatičan. No, HDZ bruji ovih dana o tome da je on kandidat Plenkovića i Vase, da su se napokon dogovorili. Ali ovaj sastanak Butkovića i Tolušića nimalo nije benigan jer se radi o najutjecajnijim ljudima u stranci. Obojica drže najvažnije organizacije HDZ-a i njihovi su ljudi vjerni. Za koga oni kažu da glasaju, članovi će ih poslušati, kaže nam naš sugovornik.

Komentari (7)
  • četri prsta mesine ima na vratu

    2. 10. 2019,   15:27
  • jel tomo na trač partiji uz kavu nosio špic-papak ?

    2. 10. 2019,   15:34
  • Mogu bit sefovi ciscenja WCa bloka II u Lepoglavi obojica.

    2. 10. 2019,   15:26