Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Butković je najavio ulaganja u željeznice: 'Napokon krećemo'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na upit hoće li doći do smanjenja broja zaposlenih rekao je da je to još prerano za reći, ali i dodao kako sve što donosi smanjenje troškova, racionalizaciju i unapređenje sustava je pozitivno za željeznicu

Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković prije početka današnje sjednice Vlade najavio je ulaganja u željeznicu:

- Restrukturiranje željezničkog sektora bit će ključno pitanje. Mi bi trebali u lipnju donijeti pismo sektorske politike, to će biti snažan dokument oko restrukturiranja željezničkog sektora. Nakon ne znam koliko godina krećemo u restrukturiranje željeznica.

Kaže da kreće ulaganje i u infrastrukturu, javlja N1.

- Uglavnom, sve će investicije u prometu biti u željeznici, a pismo sektorske politike se odnosi na cijeli sektor, što se tiče sustava, funkcioniranja, rada tvrtki, smanjenja troškova.

Na upit hoće li doći do smanjenja broja zaposlenih na željeznici rekao je da je to još prerano za reći, ali i dodao kako sve što donosi smanjenje troškova, racionalizaciju i unapređenje sustava je pozitivno za željeznicu.

Komentari (10)
  • Opet bacanje novaca poreznih obveznika u gubitaša. Ne razumijem zašto trošite novce poreznih obveznika u firmu koja je stalno u minusu, gdje su novci? Koliko je od 1991. uloženo novaca u željeznice, 10, 15 ili više milijarde kuna??? Mi građani ne vidimo ta ulaganja u željeznice nego već da su svake godine u minusu, kao i brodogradilišta.

    18. 4. 2019,   10:12
  • niti jedan političar u ovoj državi ne shvaća da su željeznice ključna infrastruktura

    18. 4. 2019,   10:24
  • I svi se grohotom nasmijaše...

    18. 4. 2019,   11:38