Obavijesti

News

Komentari 50

Butković o Uberu: Sigurno će doći do liberalizacije tržišta

Butković o Uberu: Sigurno će doći do liberalizacije tržišta
1

Činjenica je da je u ovom trenutku dozvola jako malo, odnosno tržište je takvo da vapi za dodatnim dozvolama, licencama, tako da će do liberalizacije doći, rekao je ministar

VIDEO

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je u srijedu da se uskoro kreće s izgradnjom Pelješkog mosta, da će se pri izradi zakona o pomorskom dobru paziti da to dobro i dalje ostane javno te da će uskoro doći do liberalizacije taksi usluga, pri čemu će svi morati raditi pod jednakim uvjetima. 

Na pitanje novinara uoči početka sjednice užeg kabineta Vlade, ministar Butković kazao je da projekt izgradnje Pelješkog mosta ide prema planu.

"Natječaj za odabir izvođača radova ušao je u drugi stupanj i on je pri kraju. Početkom rujna predaju se ponude, nakon toga će se to u Hrvatskim cestama ocijeniti, a ukoliko ne bude žalbi, idemo prema potpisu ugovora i početku radova", kazao je Butković.

Od ostalih velikih infrastrukturnih projekata naveo je rekonstrukciju i izgradnju drugog kolosijeka pruge Zaprešić - Zabok, pripremu natječaja za prugu Koprivnica - Križevci - mađarska granica. kao i otvaranje jednog programa za županijske i državne luke u vrijednosti od 80 milijuna eura vezan uz otočno povezivanje. Istaknuo je, također, da će se most Čiovo morati sagraditi  do početka sljedeće turističke sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komentirajući prijedlog zakona o pomorskom dobru, čija je prvu radna verzija izazvala dosta nejasnoća, Butković je kazao da je to najveći izazov njegovog ministarstva. Poručio je da će za mjesec do mjesec i pol ministarstvo izaći s prijedlogom tog zakona, a tada će se vidjeti u kojem će smjeru teći javna rasprava.  

"Sigurno će taj zakon, kada izađe, izazvati dosta medijske pozornosti, javnost će biti zainteresirana", istaknuo je.

Na pitanje koja je intencija zakona,  što se s njim želi postići odgovorio je da neće biti privatizacije na pomorskom dobru.

"Bilo kakve špekulacije o tome odbijam, mi ćemo ići prema zaštiti pomorskog dobra na način da ćemo spriječiti bilo kakvu gradnju koja bi mogla ugroziti pomorsko dobro, javni interes, to naravno ostaje javno dobro, kao što i je u definiciju opće dobro", kazao je Butković.

Kazao je i kako po pitanju nadležnosti u upravljanju pomorskim dobrom očekuje dosta rasprave oko županija, velikih gradova... No, "ne bi htio u ovom trenutku previše govoriti o tome nego samo želim reći da ćemo sigurno i oko investicija i oko bilo kojih novih ulaganja na pomorskom dobru pomno voditi računa o samoj eksploataciji pomorskog dobra", istaknuo je Butković. 

Vezano uz Uber rekao je da će sigurno doći do liberalizacije taksi tržišta.

"Činjenica je da je u ovom trenutku dozvola jako malo, odnosno tržište je takvo da vapi za dodatnim dozvolama, licencama, tako da će do liberalizacije doći. Intencija izmjena Zakona o cestovnom prijevozu je ta da svi mogu raditi, ali pod jednakim uvjetima", zaključio je ministar Butković.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS