Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Butković: Pelješki most i drugi veliki projekti se nastavljaju

None Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture potvrdio je u subotu da će se nastaviti s projektima nizinske pruge, Jadransko-jonske autoceste te Pelješkog mosta

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u subotu da će se nastaviti s velikim infrastrukturnim projektima, među kojima je i Pelješki most, jer su oni vrlo bitni za Hrvatsku i razvoj njezinog gospodarstva.

Butković je to izjavio novinarima ispred Banskih dvora po završetku radnog sastanka nove hrvatske Vlade premijera Tihomira Oreškovića, potvrdivši da će se nastaviti s projektima nizinske pruge, Jadransko-jonske autoceste te Pelješkog mosta. 

 "To su veliki infrastrukturni projekti koje ćemo nastaviti u kontinuitetu, jer su vrlo bitni za Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo", rekao je ministar Butković.

 Ti se projekti sa 85 posto financiraju iz europskih fondova, kazao je Butković te potvrdio da se o tome danas razgovaralo u Banskim dvorima na prvom radnom sastanku nove Vlade. 

Glavne su teme sastanka bile proces primopredaje ministarstava, proračuni ministarstava te priprema državnog proračuna za ovu godinu.

 Primopredaja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture bit će u ponedjeljak u 10 sati.

Komentari (69)
  • A lopovluk u Novom Vinodoskom??? Ili će se sad malo proširiti kao što je Kalmeta činio?

    23. 1. 2016,   18:03
  • Lik je isti kao Jandrokovic uvlakac i šupkaros.Glavonja nesposobni.

    23. 1. 2016,   18:53
  • napokon dosli na svoje. pokupovali su zemlju kojom prolazi trasa i sad je vrijeme za naplatu.

    23. 1. 2016,   18:06