Obavijesti

News

Komentari 52

Butković pred Vladom popio čašu slavonskobrodske vode

Butković pred Vladom popio čašu slavonskobrodske vode
1

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, uoči jutrošnje sjednice Vlade, popio je čašu slavonskobrodske vode koju su mu dali novinari. Pio je i Ćorić, Kujundžić je odbio

VIDEO

Svi uvijek postavljaju pitanje je li trebalo ranije reagirati, najvažnije je da se brzo reagiralo, rekao je ministar Oleg Butković kada je popio vodu. Ministar je kazao da ne vidi razlog da ne popije tu vodu nakon posljednjih nalaza Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, javlja N1. 

Ne pravdajte se, svi vi ste krivi za ovo: Voda je i dalje prljava...
Ne pravdajte se, svi vi ste krivi za ovo: Voda je i dalje prljava...

Podsjetimo, na temelju zadnjih analiza uzoraka koje je uzorkovao Hrvatski zavod za javno zdravstvo sa šest lokacija na području Slavonskog Broda utvrđene su količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer nije dao nove preporuke o tome je li voda za piće ili nije. Po svemu sudeći, to znači da je 90.000 stanovnika Slavonskog Broda i okolice i dalje osuđeno na cisterne s pitkom vodom i spremnike.

Vodu iz Slavonskog Broda je pred Vladom popio i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, kao i ministar Tomo Medved.

- Imamo nalaze koji pokazuju da je sa vodom sve u redu, međutim, i idućih će se dana uzimati uzorci i povjerenstvo će odlučiti kad će obavijestiti građane kad će moći koristiti vodu - rekao je i nije htio govoriti o uzrocima zagađenja. 

Kujundžić nije htio piti vodu

Vodu je odbio popiti i ministar Lovro Kuščević koji je rekao da nije žedan. Čistoću vode komentirao je i ministar zdravlja Milan Kujundžić.

- Voda je prema pravilima struke, u zadnjih pet dana sa urednim nalazom i mogla bi se piti, međutim, ovdje postoje drugi čimbenici - kaže Kujundžić i dodaje da sa strukom treba vidjeti postoji li rizik od nove kontaminacije. 

Kujundžić nije htio popiti vodu iz Slavonskog Broda koju je donio novinar RTL-a.

- Država će uplatiti onoga trenutka kad bude trebalo. Nasreću sada smo priskrbili novce i lijekove onima kojima trebaju - rekao je Kujundžić. 

Komentirao je i 'križni put' Riječanina Saše Pavlića.

- Poštujem križ, poštujem žrtvu čovjeka koji je prešao 150 ili koliko kilometara, međutim, problem zdravstva, održivosti financijskog zdravstvenog sustava i drugoga je problem, ne pojedinca, nego svih država u svijetu pa tako i Hrvatske u čemu trebamo svi preuzeti odgovornost i sudjelovati. Ali isto tako, imati državu ne znači samo imati zdravstvo već i obranu - rekao je Kujundžić. 

- Nije poruka da se ima za avione, a za djecu ne. Bolesna djeca se u Hrvatskoj liječe, uključujući najnovije lijekove. Bogate zemlje ne daju novu generaciju, mi u Hrvatskoj dajemo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa