Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

BUZ: 'Milanovićeva izjava o Ruži Tomašić je homofobična'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U priopćenju stoji kako je riječ o 'školskom primjeru homofobije', iz čega bi se dalo zaključiti da koalicijski partneri nešto znaju o seksualnoj orijentaciji Ruže Tomašić

Iz Bloka umirovljenici zajedno reagirali su na medijski istup premijera Zorana Milanovića koji je izjavio kako je Ruža Tomašić 'elementarna nepogoda i zlo'. 

U priopćenju BUZ-a stoji kako je Milanović pretjerao te je riječ o 'školskom primjeru homofobije', iz čega bi se dalo zaključiti ili da koalicijski partneri nešto znaju o seksualnoj orijentaciji Ruže Tomašić ili su prije slanja priopćenja zaboravili pogledati u Klaićev rječnik. 

Priopćenje donosimo u cijelosti. 

'Svašta smo od premijera Zorana Milanovića do sada čuli, no da ovako otvoreno širi govor mržnje je doista presedan u hrvatskoj politici.

Ono što je gospodin Zoran Milanović o kolegici Ruži Tomašić, predsjednici HSP dr. Ante Starčević i EU  parlamentarki izgovorio je apsolutno neprihvatljivo i predstavlja najniži oblik komunikacije nekoga tko se smatra ozbiljnim političarem. Ako svemu tome dodamo da se radi o predsjedniku SDP-a, najjače vladajuće stranke i predsjedniku Vlade onda se ozbiljno moramo zapitati kakvu to poruku želi poslati javnosti premijer RH. 

Očito frustriran činjenicom što je upravo on sam ne uspijevajući zatomiti svoju taštinu i ego napravio besplatnu promidžbu gospođi Ruži Tomašić, predsjednici HSP dr. Ante Starčević i time joj znatno olakšao ulazak u EU  parlament, sada pokušava "popraviti štetu" najprizemnijim uvredama nezapamćenim u političkom vokabularu jednog predsjednika Vlade.

Gospodin Milanović je ovime zapravo pokazao da se u njegovu slučaju radi o školskom primjeru iskazivanja homofobije što u demokratskoj Hrvatskoj, Hrvatskoj u 21. stoljeću, naprosto nije prihvatljivo.

Očito je da već i sam Zoran Milanović shvaća kako se njegovoj vladavini polako ali sigurno bliži kraj. Netko mu očito mora kazati da se u demokratskoj državi i izborni poraz smatra dijelom političkog života, života u kojem govor mržnje jest ono što nam u ni u kom slučaju ne treba.'

Komentari (122)
  • Kada se pljuje po srbima,židovima...itd..onda su to uvrede najgore vrste...najniže ljudske,najprimitivnije...s druge strane,kada se pljuje po Hrvatima i svemu Hrvatskom,to je normalno i u okvirima kulturne ljudske komunikacije....ovo đubre svaki dan nam daje sve više povoda da bude osuđen i strpan iza rešetaka zbog širenja mržnje prema državi koju vodi(???)...!!!

    16. 4. 2013,   10:33
  • Naravno da gos RUZA nije tako mislila...ja bih poslala Vesnu.P i njenog bracu...Freda....Nobila...Domagoja...jerkovica...Frljica...titin HRT... i njima slicne jer to je klica mrznje koja se siri Hrvatsom... slusam sinoc Milanovic pa se pitam ciji je on premijer... on nije samo omalovazijo gos Ruzuvec sve one koji su joj dali glas... njega ce vec neko pomest...fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

    16. 4. 2013,   10:41
  • Mnogi ne shvačaju da Ruža u izjavi o gostima, uopće nije mislila isključivo na srbe i pripadnike nacionalnih manjina, naprotiv mislila je na one "hrvate" bivše udbaše, podoficire, oficire, majore, sekretare, drugove i drugarice, koji nikada nisu i neće prihvatiti Hrvatsku državau, koji ne da ju ne vole, nego ju mrze.Jedino što je pogriješila je to što ih je nazvaal gostima, gost je netko koga sa zadovoljstvom primaš u svoj dom.

    16. 4. 2013,   10:14