Obavijesti

News

Komentari 201

Bye bye American Express: Svi korisnici dobit će Visa karticu

Bye bye American Express: Svi korisnici dobit će Visa karticu
1

PRESTAJU POSLOVATI U EU Sve American Express kartice koje je izdao PBZ mogu se koristiti kao i dosad do 31. prosinca 2019. Korisnici će do kraja godine dobiti svoje Visa kartice

VIDEO

Do kraja ove godine svi korisnici American Express kartica dobit će novu Visa karticu Privredne banke Zagreb, kojom će bez prekida nastaviti koristiti pogodnosti koje je imala American Express kartica i dodatne koje ima Visa.

Naime, prije godinu dana kompanija American Express odlučila je prestati poslovati u EU te otkazala suradnju i više nije dodjeljivala licencije za izdavanje i prihvat kartica. Ta njihova odluka odnosila se na sve licencne partnere American Expressa u EU, uključujući PBZ Card, društvo u 100-postotnom vlasništvu Privredne banke Zagreb.

Sve po starom 

Lani, krajem siječnja, kad su objavili tu vijest, mnogi korisnici American Express kartica preplašili su se što će se dogoditi s njihovim otplatama koje su i na pet godina. Tad su iz Privredne banke Zagreb objavili da se još ništa neće mijenjati. Svi korisnici i poslovni partneri mogli su dalje koristiti svoje kartice i njezine funkcionalnosti, kao što je obročna otplata te druge pogodnosti na prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Do kraja godine: Evo koja će kartica zamijeniti American...
Do kraja godine: Evo koja će kartica zamijeniti American...

Iz Privredne banke su tad najavili da traže mogućnosti kako bi korisnicima American Express kartica i poslovnim partnerima omogućili i daljnje korištenje svih usluga i nakon 31. prosinca 2019. kad prestaju vrijediti kartice American Expressa.

Nedavno su objavili kako će to funkcionirati. Odlučili su se za Visu, za koju iz PBZ-a navode da je bolje prihvaćena u zemlji i inozemstvu, te ima inovativna rješenja iz domene najsuvremenijih tehnologija za brzu i sigurnu kupnju na klasičnim i online prodajnim mjestima.

- Visa PBZ-a bit će dostupna svima, neovisno o banci u kojoj imaju otvoren račun. Na tu novu Visa karticu prenijet ćemo pogodnosti Amex kartice, kao što su program nagrađivanja, obročna otplata bez kamata i naknada na prodajnim mjestima u Hrvatskoj, krediti s otplatom putem kartica, osiguranja, podizanje gotovine te mnoge druge koje je razvio PBZ Card - rekli su iz PBZ-a.

Dodali su da će svi korisnici American Express kratica i nadalje sve svoje obveze moći nesmetano i kontinuirano podmirivati prema ranije ugovorenoj dinamici i nakon 31. prosinca 2019. bez obzira na to kad je potrošnja nastala, bilo da je riječ o obročnoj otplati bez kamata i naknada, kreditima po karticama ili drugim pogodnostima.

Članarina je ista 

- Svi sadašnji i budući korisnici kartičnih usluga PBZ Carda zadržat će svoju vremensku dinamiku dospijeća podmirenja obveza kakva je bila u trenutku nastanka tih transakcija, koje će nakon 31. prosinca 2019. nastaviti otplaćivati putem Visa kartice PBZ Carda, koju će dobiti do kraja ove godine. Klijentima će sve to biti omogućeno bez dodatnog dolaska u poslovnicu - rekli su iz PBZ-a.

Dodali su da se članarina neće mijenjati, no da će za isti iznos članarine korisnici dobiti dodatnu, višu vrijednost, sve postojeće pogodnosti American Express kartice kao i dodatne, nove, koje će im donijeti Visa kartica PBZ Carda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.