Obavijesti

News

Komentari 28

Čabraja je sam došao u Hitnu: 'Propucali su me, pomozite mi'

Čabraja je sam došao u Hitnu: 'Propucali su me, pomozite mi'
4

Mladi Kaštelanin široj javnosti je postao poznat u lipnju 2014. godine, kada je u tijekom sukoba dvije skupine mladića u Kaštel Novom usmrtio tada 20-godišnjeg Marina Matijaša

VIDEO

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Sačekuša u Kaštelima: Na ovom je parkingu sinoć propucan Jozo Čabraja Više na http://bit.ly/2EOf2Vm Reporter: Mateo Ivić

Posted by 24sata on Wednesday, 6 March 2019

Jozo Čabraja (28) ponovno je završio u splitskoj bolnici s ozljedama od vatrenog oružja. Kao i sredinom siječnja ove godine. Međutim, ovaj put je policiji priznao da su na njega pucali, navodno dvojica s motocikla, dok je bio u automobilu. Pogođen je u ruku, metak mu je okrznuo leđa, a još jedno streljivo ga je pogodilo u nogu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:17

Čini se da nije posebno teško ozlijeđen jer se uspio sam dovesti do obližnje Hitne pomoći u Kaštelima te zatražiti liječničku pomoć.

Miranda Cikotic/PIXSELL

Prema prvim informacijama, na mjesto sastanka oko devet sati u utorak navečer u Kaštel Sućurcu došao je nakon poziva SMS-om stanovite djevojke. Tu su ga oko 21.10 zaskočila dvojica na motociklu.

Žena ga je namamila porukom: Propucali su Jozu Čabraju (28)
Žena ga je namamila porukom: Propucali su Jozu Čabraju (28)

Tvrdio da se sam ranio

Prije mjesec i pol dana gotovo identična situacija, došao je do liječnika s prostrjelnom ranom abdomena. Međutim, tada je tvrdio kako se sam ozlijedio - navodno je čistio oružje, zaboravio da je metak u cijevi i eto nevolje. Taj pištolj nije pronađen.

Osuđen zbog ubojstva, ali presuda je 'pala'

Mladi Kaštelanin široj javnosti je postao poznat u lipnju 2014. godine, kada je u tijekom sukoba dvije skupine mladića u Kaštel Novom usmrtio tada 20-godišnjeg Marina Matijaša, kako ga tereti optužnica splitskog tužiteljstva. Zbog ubojstva je godinu dana kasnije osuđen na 13 godina zatvora.

Međutim, ta presuda splitskog Županijskog suda je 'pala' na Vrhovnom sudu te novi postupak nikako da se zahukta. Čabraja se pravdao lošim zdravstvenim stanjem pa su onda njegovi branitelji zatražili izuzeće sudaca,...

U međuvremenu je Jozo Čabraja pušten na slobodu koncem 2017. godine. Proveo je naime u pritvoru gotovo maksimalno vrijeme zakonom propisano koje osoba može provesti iza rešetaka, čekajući pravomoćnu sudsku presudu.

Miranda Cikotic/PIXSELL

Posljednjih mjeseci su na širem splitskom području, pogotovo u Solinu, meci letjeli na sve strane. Gotovo da jednom tjedno netko završi u bolnici s ozljedama od vatrenog oružja. Uglavnom su u pitanju osobe koje već imaju manji ili veći kriminalni dosje, a nitko od ranjenih nije ozbiljnije nastradao. Iz splitske policije zasad nemaju rezultata, nema uhićenih ni kazneno prijavljenih.

Ne pomažu im ni žrtve - najčešće nemaju pojma tko bi na njih mogao pucati. Iskusni istražitelji sumnjaju kako su ova 'upozorenja' povezana s nestankom Ivana Giljanovića (38), za kojim se traga od svibnja prošle godine, zbog propucavanja Marka Bekavca (28) u splitskom kafiću Clo.

Međutim, za sada već dva napada na Čabraju nisu sigurni pripadaju li tom miljeu. Jer, nakon što je tog lipnja 2014. godine pored osnovne škole ubijen Marin Matijaš, za mladića koji je povukao okidač neće biti sreće, govorili su poznavatelji prilika u Kaštelima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati