Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čačić Vladi: Vratite prijevoz učenicima, to nije zemlja šansi

None Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Predsjednik Narodne stranke reformista navodi da subvencionirani prijevoz izravno utječe na čak 110.000 obitelji. Ako se to ne promijeni neće podržati proračun

Predsjednik Narodne stranke reformista, saborski zastupnik Radimir Čačić poručio je u petak da Vlada, kod izglasavanja državnoga proračuna, ne može računati na podršku Reformista ako ne promjeni odluku da za 94 milijuna kuna smanji subvencioniranje srednjoškolskog prijevoza.  

Čačić je na konferenciji za novinare podsjetio da je kao župan Varaždinske županije osmislio i pokrenuo taj projekt prije više od deset godina, te ustrajavao da ga uvede i prošla vlada u kojoj je bio dio mandata. 

Kaže da ga je za to motivirao podatak da samo polovica osnovnoškolaca koji ne žive u gradovima nastavi srednju školu, dok u gradovima taj postotak raste do 90 posto.  

- To nije društvo koje želimo, to nije zemlja šansi - ističe Čačić i navodi da subvencionirani prijevoz izravno utječe na čak 110.000 obitelji. 
Šef Reformista navodi da prosječni trošak učeničkog prijevoza iznosi između 300 i 1000 kuna, a prosječna plaća u sredinama gdje je subvencioniranje najpotrebnije oko 4000 kuna. Jasno je zašto mnogi učenici ne idu u srednju školu, rekao je.  

Vladi predbacuje da udara na najugroženije, a povećava financiranje stranaka i troškove javne uprave.  

Problematizira i ukidanje sufinanciranja objekata izgrađenih javno-privatnim partnerstvom u Varaždinskoj te Koprivničko-križevačkoj županij.

- Napravljen je rez od 20 milijuna kuna, Varaždinsku županiju se kažnjava i uzima 7,5 posto županijskog proračuna - kaže zastupnik Čačić i izražava nadu da će Vlada prihvatiti njegove amandmane i to promijeniti.

Komentari (63)
  • pu , smeče jedno pokvareno

    11. 3. 2016,   15:22
  • Eto oglasio se i g.Čačić, to je onaj što radnicima ne isplaćuje plaču, državu vara na porezima,želi naplatiti Saborski stan a živi u Zagrebu, povremeno ponekog pregazi autom...i sada djecu "miluje po glavi" a iza leđa im krade lizalice...fujjjj!!

    11. 3. 2016,   14:37
  • Mogli bi kad nebi takvima ko ti plaćali za odvojeni život! OD KOGA ,OD RASTAVLJENE SUPRUGE?!

    11. 3. 2016,   15:27