Obavijesti

News

Komentari 148

Čapljinci su ogorčeni: "Naša Marija nije trebala poginuti"

Čapljinci su ogorčeni: "Naša Marija nije trebala poginuti"
3

Nakon što se otrijeznila, splitska policija dovršila je kriminalističku obradu te kazneno prijavila Ivanu Tenu Gotovac Soldić (38) zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom te nepružanja pomoći

VIDEO

Ako joj dokažu krivnju i osude je, prijeti joj do 12 godina zatvora. Podsjetimo, pijana vozačica Audija velikom je brzinom prošla kroz crveno svjetlo na semaforu u utorak u 21.25 sati na križanju Poljičke ceste i ulice Put iza Nove bolnice.

Nakon ispitivanja, na kojem se branila šutnjom, odredili su joj 30 dana pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52

Mlada studentica iz Čapljine Marija Ćorić (19) strpljivo je na pješačkom prijelazu čekala zeleno svjetlo na semaforu. Nakon što se upalilo, krenula je prelaziti cestu. Pokosila ju je i na mjestu usmrtila pijana vozačica, koja je potom pobjegla s mjesta nesreće. Nije se trudila previše sakriti Audi. Ostavila ga je samo nekoliko stotina metara dalje.

U trenutku uhićenja izmjerili su joj 1,1 promil alkohola, a uzeli su joj i uzorke krvi i urina kako bi pokušali utvrditi koliko je mogla imati u trenutku nesreće.

U svakom slučaju, bila je još pijanija, budući da ju je policija pronašla i izmjerila navedenu koncentraciju alkohola pet i pol sati nakon nesreće.

Nakon što su je istražitelji pronašli, navodno im je ispričala kako ona nije vozila te kako joj je netko te večeri ukrao automobil. No iskusni policajci ubrzo su u njezinoj priči pronašli rupe. Između ostalog, nije mogla objasniti, ako joj je auto ukraden, zbog čega nije prijavila krađu prije nesreće.

Ivana Tena Gotovac Soldić rodom je iz Karlovca, a Soldić joj je muževo prezime. Budući da su Soldići iz Satrića, posjetili smo to malo mjesto u blizini Sinja. Mještani Satrića šokirani su nesrećom.

Pijanoj vozačici pritvor, podigli su i kaznenu prijavu protiv nje
Pijanoj vozačici pritvor, podigli su i kaznenu prijavu protiv nje

- A čuli smo sve, što da vam kažem?! Tragedija. Ali slabo vam mi nju poznajemo, ona ovdje ne živi i rijetko dolazi - rekla nam je starija gospođa koja je željela ostati anonimna.

Ali iz priča mještana doznali smo da navodno ona i suprug žive na različitim adresama, da ona ima dvije kćeri iz prethodnih veza te da je i prije znala imati problema s alkoholom.

Gotovac Soldić ovo nije prva prometna nesreća koju je izazvala. Štoviše, dosad je kao vozačica sudjelovala u najmanje pet prometnih nesreća, u kojima, doduše, nitko nije bio teže ozlijeđen. Zbog prometnih prekršaja dvaput su joj oduzimali vozačku dozvolu, no to očito nije bilo dovoljno da je spriječe da ponovno sjedne za volan.

Iz HAC-a, čija je Gotovac Soldić djelatnica, u četvrtak su priopćili kako žale zbog događaja te su obitelji studentice izrazili duboko žaljenje. Kažu da ne mogu utjecati na ponašanje svojih djelatnika izvan radnog vremena.

Pijana vozačica (38) Audija prekinula je sve Marijine snove
Pijana vozačica (38) Audija prekinula je sve Marijine snove

U Čapljini u Hercegovini, odakle je studentica, tragična pogibija Marije Ćorić i dalje je glavna tema razgovora.

- Užas, ugašen je jedan mladi život koji je tek trebao početi - govore Čapljinci, koji međusobno pronalaze riječi utjehe.

- Ne znam što bih vam rekla. Sve ste već napisali. Dokad će se ovo događati? Ima još ovakvih ubojica na cestama. Nije ona jedina, imala je ranije prekršaja. Znači, znali su za nju, znaju i za druge. Neka ih kažnjavaju, neka im uzmu vozačku, ništa se ne događa dok netko ne pogine. Naša Marija nije trebala izgubiti život. Ovo se moglo i moralo spriječiti - govori nam Čapljinka.

Njezino tijelo trebalo bi u petak biti prevezeno iz Splita u Čapljinu kako bi se mogao organizirati posljednji ispraćaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag