Obavijesti

News

Komentari 16

'Časne sestre su nas tukle, tjerale da jedemo bljuvotinu...'

'Časne sestre su nas tukle, tjerale da jedemo bljuvotinu...'

U velikoj policijskoj istrazi u Velikoj Britaniji koja se bavila šokantnim svjedočanstvima o zlostavljanju djece u sirotištu, uhićeno je još nekoliko časnih sestri. Najstarija ima 93 godine

VIDEO

U okviru širenja policijske istrage zlostavljanja u sirotištu Smyllum Park u Velikoj Britaniji, policija je privela još četvero ljudi, među kojima su i časne sestre. Preciznije, prema najnovijim informacijama, uhićene su još četiri od kojih su neke časne sestre u dobi od 71 do 93 godine

Zbog zlostavljanja koja su se u pedesetim godinama odvijala u škotskom sirotištu, policija je do sada uhitila i optužila ukupno 12 ljudi, jedanaest žena i jednog muškaraca, starih između 62 i 85 godina.

Bivši stanovnici sirotišta, djeca bez roditelja, ispričali su kako su ih časne sestre koje su o njima trebale brinuti tukle, tjerale da jedu bljuvotinu i ritualno ponižavale ako bi se netko od djece popiškio u krevet.

Jedna od žrtava izjavila je da misli kako je jedno dijete umrlo jer je nestalo nakon što ga je časna ostavila da za kaznu tri sata stoji na ledenoj kiši. Druge žrtve također svjedoče o sadističkom maltretiranju koje su godinama proživljavali. 

Jedan je usporedio red Sestara milosrdnica koje su vodile tu ustanovu sa zapovjednicima u nacističkim logorima.  

Vijesti o novom uhićenju stiže samo nekoliko dana prije objave izvještaja o stvarima koje su se događale, a koji je pripremila Lady Smith, predsjednica inicijative za istraživanja zlostavljanja djece u Škotskoj (SCAI). 

Na vijest o novim uhićenjima reagirali su i ljudi iz reda časnih sestara optuženih za brutalna iživljavanja na djeci bez roditelja. 

- Tijekom cijelog ovog vremena pozivali smo svakoga tko vjeruje da je bio žrtva zločina da to prijavi na policiju, izjavio je glasnogovornik zloglasnog reda. 

- I dalje želimo ponuditi iskrenu ispriku svima koji su proživjeli bilo kakav oblik nasilja u našim ustanovama - izjavio je. 

U međuvremenu, pokrenuta je odvojena policijska istraga zbog optužbi za zlostavljanja u drugom domu, koji je vodio drugi katolički red, Sestre Nazareta. Prema informacijama DailyMaila, red je vodio nekoliko domova u kojima su se sustavno provodila zlostavljanja. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..