Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čehoku dvije godine zatvora, Patafti godina i osam mjeseci

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Optužnicom se Čehoka teretilo da je pogodovao Davoru Patafti i oštetio Varaždin za oko 14 milijuna kuna. Više puta je mijenjana optužnica, a zbog afere je Čehok bio i u zatvoru te dao ostavku

Na zagrebačkom Županijskom sudu je objavljena nepravomoćna presuda varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku optuženom da je u ranijem mandatu, od kraja 2007. do sredine 2011. pogodovao poduzetniku Davoru Patafti, čime je Varaždin navodno oštećen za oko 14 milijuna kuna. Po prvoj točki optužnice za zbrinjavanje otpada su obojica oslobođeni.

Prema drugoj točki koja se odnosi na zamjenu zemljišta na štetu grada Varaždina pri čemu je profitirala tvrtka Davora Patafte i Čehok i Patafta i Narcisa Huljev su proglašeni krivima. 

Čehok je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora, a Patafta na godinu i osam mjeseci. 

Huljev prema pravomoćnoj presudi mora u zatvor na devet mjeseci, a na devet neće ako u roku od pet godina ne ponovi kazneno djelo.

AFERA OD 14 MIL. KUNA Stiže presuda Čehoku: Zbog afere već jednom dao ostavku

Čehok i Patafta su osuđeni i za kupnju zemljišta za izgradnju stanova POS-a, a oslobođeni su za promjene oko vlasničke strukture aerodroma. 

Osim tih zatvorskih kazni Čehok, Patafta i Huljev moraju solidarno vratiti više od pet milijuna kuna Gradu Varaždinu i gradskoj tvrtki koja je ušla u posao s POS-ovim stanovima, a za ostali dio od sedam milijuna kuna Varaždin je upućen da ih ostvari u parnici protiv osuđenih.  

Presudu je pročitala sutkinja Tanja Pavelin koja je vodila postupak od veljače 2015. godine.   

Komentari (91)
  • Sad je i službeno...Varaždinci ,čestitam vam na izboru gradonaćelnika...Palermo i Kalabrija se mogu skriti........

    19. 7. 2018,   12:46
  • za 14 milijuna 2 godine -bilježite me odmah dajte mi 1 milijun

    19. 7. 2018,   13:24
  • U pravoj drzavi kad se podigne optuznica protiv nekog politicara taj daje ostavku. Samo kd nas su takvi politicari jos vise na cijeni. To je pokazatelj kakva nam je drzava i dok se to ne promjeni necemo ici naprijed. Svijet to vidi ali se nece mijesati

    19. 7. 2018,   13:02