Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predložio HBK: Marijana Petir u Odboru za ljudska prava?

None Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Petirova je 2011. godine do strane LGTB zajednice proglašenja 'homofobom desetljeća' pa nije jasno po kojem je kriteriju izabrana za vanjskog člana Odbora

Sabor će do petka potvrditi imenovanja 104 vanjska člana saborskih odbora koji mogu sudjelovati u radu odbora, ali nemaju pravo glasovanja. Zanimljivo je, piše Jutarnji list, da je za vanjsku članicu saborskog Odbora za ljudska prava izabrana bivša zastupnica HSS-a Marijana Petir. 

Podsjetimo, Petirova je 2011. godine od strane  LGTB zajednice proglašena 'homofobom desetljeća' pa nije jasno po kojem je kriteriju izabrana za vanjskog člana tog Odbora. 

Kako piše Jutarnji, navodno ju je predložila Hrvatska biskupska konferencija dok su Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava predlagali aktivisticu Saru Lalić. 

Komentari (466)
  • 104 člana nekorisnih odbora bez prava glasovanja u nekorisnim odborima s pravom na nekorisne diskusije u nekorisnim odborima od kojih nitko nema koristi i koje samo njihovi članovi smatraju korisnim.............a mi ih plaćamo!!!!!

    14. 12. 2012,   07:44
  • Da budem iskren, i ja bi je predložio, ali iz zajebancije.

    13. 12. 2012,   23:12
  • u odboru za ljudska prava!!!!????? Pa ta je u saboru jednom prilikom izjavila da su djeca rođena umjetnom oplodnjom bolesnija od normalne djece!!!

    14. 12. 2012,   08:15