Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čeka vas razgovor za posao? Ovih 5 pitanja morate postaviti

Stručnjaci upozoravaju da razgovor za posao traži dobru pripremu, baš kao i traženje posla. Detaljno proučite kvalifikacije potrebne za radno mjesto na koje ste se javili

Svi koji idu na razgovor za posao uglavnom žele ostaviti dobar dojam. No, jako je važno da su brzi u komunikaciju i da se dijalog ne svede samo na klimanje glavom. Na razgovoru za posao i vi možete postavljati pitanja! Stručnjaci upozoravaju da razgovor za posao traži dobru pripremu, baš kao i traženje posla. Detaljno proučite kvalifikacije potrebne za radno mjesto na koje ste se javili. No, dobro je proučiti i tvrtku kako biste spremno postavili pitanja za radno mjesto na koje se prijavljujete. Ovih 6 pitanja svakako možete pitati. Što je dobro pitati na razgovoru za posao?

1. Što od mene očekujete na tom radnom mjestu?

Važno je da imate jasnu predodžbu u sve zadatke koje ćete morati obavljati. Ako vam osoba koja predstavlja firmu ne daje precizne odgovore, tada to nije baš dobar znak. U tom slučaju, uvijek imajte nekoliko potpitanja.

2. Ima li mogućnosti za stručno usavršavanje?

Kroz njega dobivate informaciju o mogućnosti napredovanja, a istovremeno pokazujete da ste ambiciozni i razmišljate o svojoj budućnosti u tvrtki.

3. Koji je trenutno najveći izazov s kojim se tvrtka susreće?

Pokazuje da ste zainteresirani za viziju tvrtke što znači da ćete i svoj posao znati usmjeriti u tom pravcu. Jednom kada ste upoznati s vizijom tvrtke i sami možete dati značajan kreativan doprinos poboljšanju cjelokupnog poslovanja. Vaš poslodavac to će znati cijeniti.

4. Od kada vi radite u tvrtki?

Nakon što vam je sugovornik postavio brojna pitanja dobro je pokazati interes za njegov posao. Ljudi vole govoriti o sebi, svom napretku i karijeri, a vi iz toga možete naučiti puno zanimljivih stvari.

5. Što očekujete od idealnog kandidata za ovo radno mjesto?

Ove informacije vjerojatno ste mogli iščitati u samom oglasu no, dragocjena je informacija koju dobivate iz prve ruke kako biste i sami mogli zaključiti: je li ovo pravo mjesto za vas? Također, tijekom razgovara čut ćete baš sve što vas zanima, ali i doznajte je li po vašem mišljenju to posao baš za vas.

Tema: Poslodavac 3.0

Komentiraj, znaš da želiš!