Obavijesti

News

Komentari 0

Čeka vas razgovor za posao? Ovih 5 pitanja morate postaviti

Čeka vas razgovor za posao? Ovih 5 pitanja morate postaviti

Stručnjaci upozoravaju da razgovor za posao traži dobru pripremu, baš kao i traženje posla. Detaljno proučite kvalifikacije potrebne za radno mjesto na koje ste se javili

VIDEO

Svi koji idu na razgovor za posao uglavnom žele ostaviti dobar dojam. No, jako je važno da su brzi u komunikaciju i da se dijalog ne svede samo na klimanje glavom. Na razgovoru za posao i vi možete postavljati pitanja! Stručnjaci upozoravaju da razgovor za posao traži dobru pripremu, baš kao i traženje posla. Detaljno proučite kvalifikacije potrebne za radno mjesto na koje ste se javili. No, dobro je proučiti i tvrtku kako biste spremno postavili pitanja za radno mjesto na koje se prijavljujete. Ovih 6 pitanja svakako možete pitati. Što je dobro pitati na razgovoru za posao?

1. Što od mene očekujete na tom radnom mjestu?

Važno je da imate jasnu predodžbu u sve zadatke koje ćete morati obavljati. Ako vam osoba koja predstavlja firmu ne daje precizne odgovore, tada to nije baš dobar znak. U tom slučaju, uvijek imajte nekoliko potpitanja.

2. Ima li mogućnosti za stručno usavršavanje?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kroz njega dobivate informaciju o mogućnosti napredovanja, a istovremeno pokazujete da ste ambiciozni i razmišljate o svojoj budućnosti u tvrtki.

3. Koji je trenutno najveći izazov s kojim se tvrtka susreće?

Pokazuje da ste zainteresirani za viziju tvrtke što znači da ćete i svoj posao znati usmjeriti u tom pravcu. Jednom kada ste upoznati s vizijom tvrtke i sami možete dati značajan kreativan doprinos poboljšanju cjelokupnog poslovanja. Vaš poslodavac to će znati cijeniti.

4. Od kada vi radite u tvrtki?

Nakon što vam je sugovornik postavio brojna pitanja dobro je pokazati interes za njegov posao. Ljudi vole govoriti o sebi, svom napretku i karijeri, a vi iz toga možete naučiti puno zanimljivih stvari.

5. Što očekujete od idealnog kandidata za ovo radno mjesto?

Ove informacije vjerojatno ste mogli iščitati u samom oglasu no, dragocjena je informacija koju dobivate iz prve ruke kako biste i sami mogli zaključiti: je li ovo pravo mjesto za vas? Također, tijekom razgovara čut ćete baš sve što vas zanima, ali i doznajte je li po vašem mišljenju to posao baš za vas.

 

Poslodavac 3.0.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?
ISTRAŽILI SMO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?

Pitali smo stručnjake u kojim je slučajevima ostajanje na poslu izvan radnog vremena opravdano, korisno i motivacijsko za obje strane, a kad zapravo počinje biti teret kompanijskog poslovanja. Kako uopće prekinuti takav začarani krug?

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu
PREDSTAVITE SE U PRAVOM SVJETLU

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu

Pri odabiru zaposlenika kompanije se vode ustaljenim kategorijama – obrazovanje, iskustvo, vještine. No tu je i čitav niz komparativnih prednosti koje poslodavac traži od budućih djelatnika. Što trebate imati na umu pri kreiranju životopisa, ali i na razgovoru za posao, saznajte u nastavku
Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.
PLAN ZA OPORAVAK

Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.

Od Nove godine na snagu stupaju nove Vladine mjere koje bi trebale rasteretiti gospodarstvo i poduzetnike. Većini zaposlenika povećat će se plaće, a ukida se i porez na nekretnine te smanjuje porez na dobit za male i srednje tvrtke