Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čekaju čudo: Sijamske blizanke će razdvojiti mađarski liječnik

None Foto: Action for Defenceless People Foundation

Moraju ih razdvojiti kako bi kasnije imale normalan i zdrav život. Ako ih sada ne razdvojimo sigurno će nas u budućnosti pitati zašto to nismo napravili, kažu roditelji

Rabeya i Rokayah su sijamske blizanke koje su rođene u srpnju 2016. u Bangladešu. U subotu su, zahvaljujući organizaciji Action for Defenceless People Foundation, stigle u Mađarsku gdje bi ih liječnici trebali razdvojiti.

Operacija će se odvijati u tri faze. Prva faza je uspješno obavljena u Bangladešu. Djevojčice će prvo u Mađarskoj proći niz pretraga.

Foto: Action for Defenceless People Foundation

Samo razdvajanje curica koje su spojene glavama napravit će liječnik Andras Csokay. Nakon što su se curice rodile, liječnici su rekli njihovim roditeljima da moraju čekati najmanje dvije godine kako bi se vidjelo može li se izvesti ova riskantna operacija.

Roditelji Taslima Khatun Uno i Mohammed su učitelji i kažu da nisu znali da će dobiti sijamske blizanke sve do njihovog rođenja. Rođene su carskim rezom i provele su dva tjedna na intenzivnoj.

- Moraju ih razdvojiti kako bi kasnije imale normalan i zdrav život. Ako ih sada ne razdvojimo sigurno će nas u budućnosti pitati zašto to nismo napravili - kažu roditelji, piše Mirror. 

Komentari (17)
  • Držimo palčeve da operacija uspije...

    8. 1. 2019,   20:09
  • Iskreno se nadam da će operacija uspjeti i da će djevojčice živjeti punim životom.

    8. 1. 2019,   18:58
  • Živim u nadi da će uspjeti. To i roditelji zaslužuju jer svoju dječicu nisu odbacili.

    8. 1. 2019,   19:39