Obavijesti

News

Komentari 46

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
1

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

VIDEO

Ivica Todorić u novoj objavi na svom blogu objavio je u subotu kako je Ante Ramljak trgovao povjerljivim informacijama, a da je s predstavnicima Knightheada puno ranije dogovorio taj scenarij. 

U objavi 'Knighthead je kupovao obveznice i poslije 9. travnja', Todorić navodi da je u drugoj polovici travnja bio sastanak u Agrokoru na kojem je bilo 30-ak ljudi, a vodio ga je Ante Ramljak. Tamo se razgovaralo o ponudi Sber banke za roll up kredit. 

-  Sber banka je za zadnji kredit od 100 milijuna eura Agrokoru tražila da uđe u prioritetnu tražbinu, a zauzvrat bi dala dodatno financiranje i to ne 1 za 1 već puno više . Na tome sastanku pravni predstavnik Knightheada izjavio je kako treba pričekati jer Knighthead još nije kupio potrebnu količinu obveznica i da hitno treba javiti fondu da požure s kupnjom kako bi mogli ući u Vjerovničko vijeće i krenuti s roll up-om. Stoga je na tom sastanku odbijena Sber banka te joj je odgovoreno da se ne može krenuti s roll up-om i da im ne daju da 100 milijuna eura prebace u senior status - navodi Todorić koji nastavlja kako je to bio neuobičajeni i kriminalni model odbijanja bolje ponude sa samo jednim ciljem - neskrivenim pogodovanjem kako bi se Knightheadu dalo dovoljno vremena da kupi obveznice. 

- Zločinačka organizacija u Agrokoru, a kojoj je legitimaciju dao neustavni Vladin Lex, ovim je činom počela ostvarivati nevjerojatnu nepripadnu financijsku korist koja se mjeri u milijardama kuna i iznosi iz Republike Hrvatske. Potpuno je jasno da je Ante Ramljak trgovao povjerljivim informacijama, a s predstavnicima Knightheada, za kojeg je čak lažno tvrdio da kotira na burzi, ovakav scenarij dogovorio već puno ranije - piše Todorić. Napominje kako su načini i vrijeme stjecanja Agrokorovih obveznica u vlasništvu Knightheada također lako utvrdivi. Kaže i kako se to može provjertiti kod svih koji su sudjelovali na sastanku, a da ih događaji od proteklih dana dodatno potvrđuju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su
Mladi Ivica Todorić na suđenju se zakleo: 'Tata, osvetit ću te!'
TAJNI DOSJE

Mladi Ivica Todorić na suđenju se zakleo: 'Tata, osvetit ću te!'

Tjednik 'Express' ekskluzivno donosi Udbine bilješke sa suđenja Anti Todoriću, ocu Ivice Todorića, početkom sedamdesetih. Na svakom ročištu bio je mladi Ivica Todorić i 'ponašao se kao šerif'...