Obavijesti

News

Komentari 174

'Bandić je glumac i populist koji brani samo interesne skupine'

'Bandić je glumac i populist koji brani samo interesne skupine'
3

Teodor Celakoski iz Prava na grad kaže da je Bandić napravio iskorak u kvaliteti života uređenjem Bundeka, ali iza sebe neće ostaviti niti jedan veći značajan projekt

VIDEO

Nakon što su građani prosvjedovali protiv nove Horvatinčićeve terase na Cvjetnom trgu gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će ukloniti metalnu konstrukciju do sutra navečer. 

Bandić je najavio i smjene odgovornih te kazao kako će rješenje pronaći zajedno s građanima i stručnjacima. 

O gorućoj gradskoj temi u studiju 24sata uživo govore aktivisti i predstavnici udruge Pravo na grad Urša Raukar i Teodor Celakoski.

Bijesni aktivisti: Bandić se u Zagrebu ponaša kao Godzilla

Bijesni aktivisti: Bandić se u Zagrebu ponaša kao Godzilla Gosti u studiju 24sata: Urša Raukar i Teodor Celakoski

Posted by 24sata on Thursday, 6 October 2016

____________________________

- I za Savicu je govorio isto. Prije par godina rekao je 'ništa bez građana' - kazao je Celakoski.

- Ne zna se hoće li to sve biti maknuto. Niti jedna odluka do sad nije opozvana. Te stravične odluke koje su grad pretvorile u provincijalnu rupu - kaže Raukar i dodaje da treba vidjeti tko je sve potpisao dozvole i tko će platiti nastalu štetu.

Nema šanse da je to izvedeno bez Bandićevog znanja. Još jučer je govorio drugačije, ističe Celakoski.

- Bernardić, Švaljek svi su izašli iz njegove kabanice. Svi se drže kao da je on gazda. Ne možete ući u trag novcima. U toj kaljuži zagrebačkoj Grad smrdi. Na dnu smo socijalnosti. Sve se okreće na dinamiku u kojoj imamo gradonačelnika koji o svemu odlučuje. On sad dolazi kao neki spasitelj - kaže Celakoski, a Raukar nastavlja kako se radi o običnoj diktaturi.

- Pred svjetlima je ljubazan, a kad se svjetla ugase malo manje je ljubazan - kaže Raukar i dodaje da je Bandić glumac koji misli na svoje interese.

- On nekad nešto daje određenim skupinama. Ne može se reći da nije napravio nešto za periferiju - kaže Celakoski i dodaje da je od toga ostao samo imidž.

- Imamo situaciju da on prije svega servisira interesne skupine - kaže Teodor Celakoski koji smatra da je Bandića možda netko savjetovao da sad reagira ovako. 

- Ovo danas je možda bila samo predstava - kaže Raukar koja smatra da će možda i biti nekih suspenzija. 

- Inače Horvatinčić je isti dan kad je počelo postavljanje te terase imao suđenje za tešku nesreću na moru, što je takvoj osobi u glavi - pita se Raukar.

- On je umoran. Mislim da gradi fontane, a ne nešto korisno, kako bi održao privid rasta i razvoja grada - kaže Celakoski i pita se zna li Bandić vladati gradom bez potkupljivanja.

- Na početku mandata je napravio neke ozbiljne iskorake što se tiče rubnih dijelova grada. Može se reći da je u neku ruku grad uglađen. Tek sad kad više nema novca može se vidjeti kako grad počinje trokirati - kaže Celakoski.

- Milan Bandić ima jedan značajan populistički talent - kaže Raukar. 

Celakoski kaže da je Bandić napravio iskorak u kvaliteti života uređenjem Bundeka, ali iza sebe neće ostaviti niti jedan veći značajan projekt.

- Mi ne želimo tu borbu, ali smo spremni na nju - kaže Celakoski koji je rekao i kako organiziraju timove koji će se baviti gorućim problemima poput Cvjetnog trga i Savice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.