Obavijesti

News

Komentari 46

Ćelić: 'Vozio sam 166 na sat, ali ništa nisam zataškavao!'

Ćelić: 'Vozio sam 166 na sat, ali ništa nisam zataškavao!'
1

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić u četvrtak je opovrgnuo da je zataškao prometni prekršaj, ali je priznao da je vozio 166 kilometara na sat cestom gdje je dopuštena brzina 50 kilometara na sat...

VIDEO

- Ako se dokaže da sam bilo što zataškavao, istog trenutka podnosim ostavku, izjavio je Ćelić u Korenici novinarima, koje je zanimalo kako tumači sinoćnji prilog RTL televizije da ga je 12. ožujka policijski presretač u Briševu kod Zadra zaustavio jer je automobil karlovačkih registracija vozio višestruko prekoračenom brzinom.

RTL je emitirao i snimku iz presretača koja je, navode u prilogu, misteriozno nestala iz MUP-ovog sustava i policijske evidencije, odnosno da je Ćelić odmah kada je zaustavljen nazvao načelnika PU zadarske i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz policijskog izvješća i ne bilježi u informacijskom sustavu. 

Ćelić priznao prekršaj, ne i zataškavanje

Na pitanje novinara zašto je vozio tako brzo i je li razmišljao o posljedicama, Ćelić je odgovorio kako definitivno i nedvojbeno priznaje počinjenje prekršaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S obzirom da je postupak u tijeku, ja ne bih sad o razlozima, neka ide sve svojim tijekom. Postupak je u tijeku i ja ga ne bih mogao ni ne bih smio komentirati javno. Definitivno, prihvaćam i priznajem počinjenje prekršaja. Ono što ne mogu prihvatiti su zlonamjerne optužbe da sam u bilo kojem dijelu zataškao, stornirao ili nekome izričito nešto naredio ili naložio da se stornira, to je apsolutno netočno, istaknuo je.

Vozio 160 km/h, a ograničenje 50 i tražio da izbrišu snimku?
Vozio 160 km/h, a ograničenje 50 i tražio da izbrišu snimku?

Ukoliko mu se ipak to na bilo koji način dokaže, izrazio je spremnost preuzeti kompletnu odgovornost, ali da to u ovom trenutku odlučno opovrgava.

Upitan zašto se toliko dugo čekalo s tim slučajem te da li mu to netko sada podmeće, Ćelić je kazao kako sada ne bi želio ništa staviti u svoju obranu.

Ubrzati procesuiranje prometnih prekršaja

Zauzeo se za ubrzanje procesuiranja prometnih prekršaja, posebno u nekim policijskim upravama gdje postupak ide presporo. 

- U mom slučaju to je sedam mjeseci, a u nekim slučajevima to je i preko dvije godine. To definitivno nije dobro i moramo raditi na projektu modernizacije rada Prometne policije, da kad netko počini prekršaj to bude u najkraćem mogućem roku, a ne da traje sedam mjeseci, godinu ili dvije i pol godine što je, nažalost, slučaj i ovom trenutku u drugim policijskim upravama, kazao je Ćelić.

Novinari su ga pitali i cure li ovakve i druge informacije iz policije, na što je odgovorio kako bi to dao istražiti, a vjeruje da će policija pokrenuti detaljnu istragu te utvrditi jesu li informacije iscurile i u kojoj mjeri, te od koga.

Najbogatiji policajac ima vilu na 6 katova, ukrali mu zlato...
Najbogatiji policajac ima vilu na 6 katova, ukrali mu zlato...

S RTL-a kažu kako je ovaj slučaj prijavljen nakon što su emitirali spomenuti prilog, što je potvrđeno i u službenom policijskom priopćenju iz PU zadarske.

- Izvješćujemo Vas da su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa službenim vozilom dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brziom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h, kažu u zadarskoj policiji.

Zbog tog prekršaja, ističu, vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna te predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije na tri mjeseca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.