Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ćeliju dijeli s maloljetnicima: Kamenički ostaje u pritvoru...

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 4

Mladić, koji je Mercedesom u Ilici usmrtio dvije žene, iako punoljetan, u Remetincu je smješten na maloljetnički odjel. Žalio se na odluku o istražnom zatvoru, no sud ga je odbio.

Marin Kamenički, koji je na zagrebačkoj Ilici autom vrijednim 850.000 kuna usmrtio dvije žene, ostaje u istražnom zatvoru kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo. Županijski sud u Zagrebu je, naime, odbio žalbu njegovih odvjetnika da ga puste iz pritvora. 

SKRIVIO STRAVIČNU NESREĆU Marin Kamenički se utrkivao? Kamere snimile crveni auto...

Kako neslužbeno doznajemo, smješten je na maloljetničkom odjelu zagrebačkog zatvora Remetinec što baš nije uobičajeno. Pravilo je, naime, da punoljetne osumnjičenike stavljaju s punoljetnicima. Kamenički ima 20 godina i mlađi je punoljetnik pa je to možda razlog koji je upravitelja zatvora naveo na neuobičajenu odluku. Kamenički ćeliju dijeli s dva-tri maloljetna osumjičenika. Iako je rastresen u zatvoru se ponaša uzorno. 

Kameničkom, koji je 23. kolovoza u Ilici jureći u sportskom Mercedesu AMG brže od 100 kilometara na sat skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule Nadica Hoflinger (65) i Laura Stelio (22), a još dvoje ljudi je ozlijeđeno, istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu je 29. kolovoza odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. U prometnoj nesreći koju je prouzročio i sam je bio ozlijeđen te se nekoliko dana nalazio u bolnici. Kad su ga liječnici otpustili policija, koja ga je cijelo vrijeme dok je bio u bolnici držala na oku, odvela ga je na kriminalističko istraživanje. 

ZBOGOM! Poginule u prometnoj na Ilici: Oprostili se od Laure i Nade

- Pustite ga na miru, nije kriv - ogorčeno se obratila novinarima, najvjerojatnije njegova majka, nakon što je Kamenički sjeo u policijski automobil. Dok je ulazio, pomogla mu je sakriti lice, držeći mu kapuljaču preko lica.

Tijekom ispitivanja Kamenički je istražiteljima rekao da nije u stanju iznositi svoju obranu.

BRANILA GA OD NOVINARA Divljaka štiti njegova mama: ‘Pustite ga na miru, nije kriv...’

- Nalazim se u jako teškom stanju zbog čega pijem tablete. I želio bih još reći da mi je jako žao zbog svega što se dogodilo -  jedino je što je rekao istražiteljima, objavio je Jutarnji list. Istraživanje koje je u tijeku pokazat će što se točno dogodilo, a navodno će biti moguća i kompletna 3D animacija trenutka prije nesreće. Moćan Mercedes u sebi ima ‘crnu kutiju’ (crash data recorder) koja pamti podatke senzora u automobilu nekoliko trenutaka prije otvaranja zračnih jastuka. 

Zbog izazivanja nesreće s dva smrtna ishoda Marinu Kameničkom prijeti od 3 do 12 godina zatvora.

Komentari (138)
  • Ako ima 18 i više godina, onda je to punoljetna osoba i to je to, nema tu mlađi ili stariji punoljetnih. i TOČKA!!! A ovo su sada privilegije...

    12. 9. 2018,   19:25
  • Kategoriju mlađi punoljetnik treba ukinuti,

    12. 9. 2018,   19:07
  • 3 do 12 haha... koja smo mi smijurija, pa trebalo bi bit između 1 i 2 doživotne, a ne ovaj cirkus!!

    12. 9. 2018,   19:10