Obavijesti

News

Komentari 37

Čelnica Siska: Zbog ovih 11 vijećnika niste dobili odštetu

Čelnica Siska: Zbog ovih 11 vijećnika niste dobili odštetu
1

Gradonačelnica Siska optužuje oporbene vijećnike da su neglasanjem za rebalans proračuna spriječili i isplatu pola milijuna kuna pomoći onima koji su prijavili štete

VIDEO

Unatoč prisutnih 23 vijećnika jedanaestero njih je odlučilo uskratiti vam pomoć i ne podržati rebalans proračuna. Svoj glas za vašu odštetu nisu dali Zdenko Batinjan, Vlado Brodarac, Ivan Capan, Iva Devčić, Kristina Grubec, Milan Ivanković, Zdenko Koren, Anita Sinjeri Ibrišević, Ivica Valent, Darko Žak i Miljenko Žamarija,  dio je pisma kojeg je 16. srpnja na adrese 133 poplavljene obitelji poslala gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

U pismu ona optužuje oporbene vijećnike da su, svojim neglasanjem za predloženi rebalans proračuna zbog čega nije bilo dovoljno glasova, spriječili i isplatu pola milijuna kuna pomoći onima koji su prijavili štete od ovogodišnjih poplava. Visina odštete koju Grad namjerava isplatiti je, ovisno o prijavljenoj šteti, od 200 do 20.000 kuna, no sada će isplata biti na jesen. Prozvani oporbeni vijećnici danas su to pismo ocijenili i neargumentiranim optužbama kojima gradonačelnica želi prikriti svoju nesposobnost.

– Kristina Ikić Baniček je vlast, ona ima svoju većinu za koju se trebala potruditi da ju osigura. Rebalans nije donesen zbog čelnika jedne stranke njene koalicije (HSU) koji se nije pojavio na sjednici pa vladajući nisu imali dovoljno glasova. Mi smo na početku mandata rekli da nećemo sudjelovati u izvršnoj vlasti, a nismo mogli prihvatiti predloženi rebalans koji je smanjivao komunalni standard, a povećavao iznose za plaće, rekao je čelnik HSLS-a Miljenko Žamarija.  Oporbenjaci su isticali kako su i za sam proračun govorili da je nerealan i da ih je gradonačelnica poslušala tada, rebalans ne bi bio potreban sada.

– Nismo glasali protiv isplate, nego protiv predloženog rebalansa. Neizglasavanje je odgovornost većine koja nije postigla da se on prihvati - rekla je Anita Sinjeri Ibrišević (HSS).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Povećanje mase plaća se odnosi na plaće zaposlenih u novom vrtiću na Zelenom brijegu, a neka oporbeni vijećnici nađu uvjerljivije isprike Siščanima zašto su glasali protiv pomoći poplavljenima. Kada se netko ne ponaša ljudski za to nema isprike, komentar je gradonačelnice Ikić Baniček.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a