Obavijesti

News

Komentari 100

Čelnik HEP-a: Zatražit ćemo poskupljenje grijanja od 37%

Čelnik HEP-a: Zatražit ćemo  poskupljenje grijanja od 37%
1

U četvrtak na snagu stupa novi Zakon o energiji i Zakon o regulaciji energetskih djelatnosti prema kojem donošenje cijena ili tarifa prenosi s Vlade na HERA-u

VIDEO

Hrvatska elektroprivreda će poslati zahtjev Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA) za poskupljenje grijanja, najavio je to u srijedu Zlatko Koračević, predsjednik Uprave HEP-a, javlja HRT

To će napraviti u četvrtak jer tada na snagu stupa novi Zakon o energiji i Zakon o regulaciji energetskih djelatnosti prema kojem donošenje cijena ili tarifa prenosi s Vlade na HERA-u. 

- HEP je danas u situaciji da nešto što ima cijenu 100 prodaje za 40. To je tijekom niza godina rezultiralo izuzetno velikim gubitkom - rekao je Koračević. 

Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade, je pak na pitanje što očekuje od novog zakona rekao da je taj zakon dio trećeg paketa energetskih zakona koji EU uvodi i implementira od 2009. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grijanje će, ako to odobri HERA poskupjeti vjerojatno u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću i to za oko 37 posto.  

Gradonačelnik Velike Gorice: To je harač nad hrvatskim narodom

- Stupanjem na snagu ovog zakona Vlada je postigla svoj cilj, punjenje HEP-ovih proračunskih rupa na teret Velikogoričana.  Nažalost, već je postala uobičajena praksa da SDP-ova Vlada sve probleme s kojima se suočava rješava na račun građana – od povećanja stope PDV-a, poskupljenja struje, sada grijanja, a i uvođenjem novih poreznih nameta. Jednom riječju, Vlada Zorana Milanovića provodi harač nad hrvatskim narodom -  naglasio je u priopćenju gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. 

- Ovim putem još jednom javno osuđujem neopravdani zahtjev i preveliko poskupljenje koje će pogoditi Velikogoričane. U nekoliko sam navrata istaknuo da je poskupljenje za Veliku Goricu neopravdano i nepravedno u odnosu na druge gradove, jer je i sada cijena koju plaćaju Goričani veća od one koju plaćaju stanovnici Zagreba ili Siska - tvrdi gradonačelnik Velike Gorice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1