Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čempres dug 20 m srušio se na ulicu u Dubrovniku

None Foto: Z.R. 9

Unutar vrta Jezuitske crkve otkopan je korijen čempresa. Zbog jakog vjetra drvo se srušilo na ulicu u staroj jezgri grada. Nitko nije ozlijeđen

Korijen čempresa je osam mjeseci bio otkopan jer su radnici počeli sanaciju ruševnog zida oko Jezuitske crkve. U srijedu navečer je puhao jak vjetar koji je srušio čempres na Strossmayerovu ulicu u staroj jezgri Dubrovnika. Srećom, nitko nije onuda prolazio, jer da je, bilo bi svašta, rekla je naša čitateljica Z.R. koja nam je poslala fotografije.
- Mi živimo nasuprot zida. Negdje oko 20.30 sati smo čuli šum i udarac. Čempres je kliznuo u ulicu. Budući da je ulica uska, korijen čempresa je zapeo pa je drvo ostalo visjeti u zraku. Nekoliko grana je palo na ulicu. Čempres, dug nekih 20 metara, je potrgao žice pa cijelu noć nismo imali struje. Na kraju su došli vatrogasci koji su sasjekli drvo - ispričala je Z.R. Dodaje da je unutar zida ostala palma koja također opasno visi.
- Rupa uz zid je duboka nekih pet metara. Bojim se da bi se zbog nje uskoro mogla srušiti i palma - naglasila je Z.R. U Gradu Dubrovniku su rekli da su oni počeli sanaciju zida kako bi se osigurao sigurni prolaz pješacima.
- Radovi na sanaciji zida nisu razlog urušavanja čempresa, nego vremenske neprilike - kažu u Gradu. Dodaju da je on potkopan zbog arheoloških istraživanja koja nisu u nadležnosti Grada.

Komentari (1)
  • Jadni,palo im 5 cm snijega,pa nemogu na posao,sad im jos čempres pao.......E dubrovcani imat cete danas cijeli dan posla hehehehehe.To je zato sto ste bili lijeni pocistit snijeg:-)

    21. 2. 2009,   05:31