Obavijesti

News

Komentari 0

Centar za rehabilizaciju Mala Terezija dobio kombi s rampom

Centar za rehabilizaciju Mala Terezija dobio kombi s rampom
3

Za projekt PBZ Grupa je do sada prikupila gotovo 15,5 milijuna kuna te je realizirala 38 donacija, uključujući 28 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske

VIDEO

Centar za rehabilitaciju Mala Terezija u Vinkovcima dobio je kombi vozilo s rampom za bolji i sigurniji prijevoz korisnika centra. Centar Mala Terezija je ustanova socijalne skrbi, otvoren 2004. godine. Danas pruža usluge smještaja, cjelodnevnog i poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške, rane intervencije i organiziranog stanovanja za odrasle osobe i djecu s poteškoćama u razvoju i ima ukupno 200 korisnika.

Korisnici boravka i organiziranog stanovanja dovode se i odvoze svakodnevno iz obitelji, a korisnici smještaja na različite aktivnosti u lokalnoj zajednici, liječničke preglede, izlete, natjecanja i putovanja.

Kombi je donacija PBZ Grupe vrijedna 280.214,53 kune, darovana u okviru projekta Činim dobro svaki dan. Taj je projekt namijenjem pomaganju djeci i mladima u Hrvatskoj, a PBZ Grupa je započela s nizom donacija za domove socijalne skrbi u Ivancu i Karlovcu te pedijatrijske odjele bolnica u Sisku, Bjelovaru i drugim hrvatskim gradovima.  

Za projekt PBZ Grupa je do sada prikupila gotovo 15,5 milijuna kuna te je realizirala 38 donacija, uključujući 28 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske za kupnju suvremenih medicinskih uređaja te 10 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Raduje me da smo putem našeg projekta Činim dobro svaki dan pomogli vinkovačkom Centru za rehabilitaciju Mala Terezija. Nadam se da će novo kombi vozilo s rampom korisnicima ovog Centra omogućiti siguran prijevoz njihovim obiteljima, na terapije i razne druge sadržaje, olakšati im i razveseliti njihov svakodnevni život kao što su oni danas razveselili nas svojom toplom i srdačnom dobrodošlicom - izjavio je u priopćenju Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Ravnateljica Centra Janja Mišić Rudelić zahvalila je donatorima i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji su omogućili nabavku vozila. 

- Ova donacija nam jako puno znači budući da smo donedavno raspolagali samo starijim i dotrajalim vozilima koja su se često kvarila i otežavala svakodnevno funkcioniranje Centra. Na ovaj način korisnicima je omogućen pouzdan prijevoz do njihovih obitelji, pristup svim sadržajima u zajednici i šire. Centar do sada nije imao prilagođeno vozilo s rampom što je otežavalo prijevoz korisnika s motoričkim smetnjama. Naši korisnici na ovaj način postaju ravnopravni članovi zajednice jer su im dostupni svi sadržaji koji se nude i drugim građanima - istaknula je ravnateljica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a