Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Centar za rehabilizaciju Mala Terezija dobio kombi s rampom

None Foto: PBZ 3

Za projekt PBZ Grupa je do sada prikupila gotovo 15,5 milijuna kuna te je realizirala 38 donacija, uključujući 28 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske

Centar za rehabilitaciju Mala Terezija u Vinkovcima dobio je kombi vozilo s rampom za bolji i sigurniji prijevoz korisnika centra. Centar Mala Terezija je ustanova socijalne skrbi, otvoren 2004. godine. Danas pruža usluge smještaja, cjelodnevnog i poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške, rane intervencije i organiziranog stanovanja za odrasle osobe i djecu s poteškoćama u razvoju i ima ukupno 200 korisnika.

Korisnici boravka i organiziranog stanovanja dovode se i odvoze svakodnevno iz obitelji, a korisnici smještaja na različite aktivnosti u lokalnoj zajednici, liječničke preglede, izlete, natjecanja i putovanja.

Kombi je donacija PBZ Grupe vrijedna 280.214,53 kune, darovana u okviru projekta Činim dobro svaki dan. Taj je projekt namijenjem pomaganju djeci i mladima u Hrvatskoj, a PBZ Grupa je započela s nizom donacija za domove socijalne skrbi u Ivancu i Karlovcu te pedijatrijske odjele bolnica u Sisku, Bjelovaru i drugim hrvatskim gradovima.  

Za projekt PBZ Grupa je do sada prikupila gotovo 15,5 milijuna kuna te je realizirala 38 donacija, uključujući 28 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske za kupnju suvremenih medicinskih uređaja te 10 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

- Raduje me da smo putem našeg projekta Činim dobro svaki dan pomogli vinkovačkom Centru za rehabilitaciju Mala Terezija. Nadam se da će novo kombi vozilo s rampom korisnicima ovog Centra omogućiti siguran prijevoz njihovim obiteljima, na terapije i razne druge sadržaje, olakšati im i razveseliti njihov svakodnevni život kao što su oni danas razveselili nas svojom toplom i srdačnom dobrodošlicom - izjavio je u priopćenju Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Ravnateljica Centra Janja Mišić Rudelić zahvalila je donatorima i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji su omogućili nabavku vozila. 

- Ova donacija nam jako puno znači budući da smo donedavno raspolagali samo starijim i dotrajalim vozilima koja su se često kvarila i otežavala svakodnevno funkcioniranje Centra. Na ovaj način korisnicima je omogućen pouzdan prijevoz do njihovih obitelji, pristup svim sadržajima u zajednici i šire. Centar do sada nije imao prilagođeno vozilo s rampom što je otežavalo prijevoz korisnika s motoričkim smetnjama. Naši korisnici na ovaj način postaju ravnopravni članovi zajednice jer su im dostupni svi sadržaji koji se nude i drugim građanima - istaknula je ravnateljica.

Tema: Hrvatska

Komentiraj, znaš da želiš!