Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cesareovi vapaji će vas slomiti: 'Pustite me, hoću ostati ovdje!'

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL 7

Stravične scene odigravale su se jutros u Splitu odakle je iz stana majci uzet 9-godišnji Cesare. Policija je zabranila snimanje 'ovršavanja' dječaka, ali je objavljen zvučni zapis njegovih bolnih krikova

Maknite se! Pustite me, ja hoću ovdje ostat, zapomagao je očajničkim dječjim glasom mali Cesare, 9-godišnji dječak kojeg su jutros iz stana na splitskim Pujankama na silu odvojili od majke. 

Mučne scene od jutra su u Splitu pratili prosvjednici koji su okružili zgradu pokušavajući tako spriječiti ovrhu nad djetetom čija je majka Nina Kuluz nakon višegodišnje pravne bitke iscrpila sve mogućnosti te je splitski Općinski sud odlučio da se dječak mora vratiti ocu, Talijanu Alessandru Avenattiju. 

Cesare NA SILU GA UGURALI U AUTO Dramatične scene usred Splita: Ovršili Cesarea (9), dali ga ocu

U četvrtom pokušaju službenici Općinskog suda, koliko god ružno zvučalo, uspjeli su 'ovršiti' dječaka te ga odvojiti od majke i tete u stanu i na silu izvesti pred zgradu gdje je otac čekao u jednom od automobila u koloni. Dječak se otimao, no otac ga je na silu uvukao u vozilo te je kolona krenula prema zračnoj luci odakle bi se Cesare s ocem trebao ukrcati na let za Rim. 

Podsjetimo, raniji pokušaj ovrhe u veljači ove godine, odgođen je iz sigurnosnih razloga, dok je prije točno godinu dana ovrha bila odgođena jer Alessandru Avenatiju nije bio osiguran prevoditelj za talijanski jezik.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini, potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju.

Lani u lipnju je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji u Torinu svakih 20 dana.

Komentari (595)
  • Rastao sam se prije godinu dana. Prvo i osnovno mi je bilo da djeca to ne osjete, da prođu to sa najmanje stresa moguće. Ni prvi ni zadnji koji se rastao. Na sudu sam ja rekao da ona ostaje u stanu sa djecom, ja ću se snaći. Ja sam svaki dan sa djecom, kada nje nema kod kuće, kada je na poslu. Maltene, pola dana ona, pola dana ja. Mi se ne vidimo, nije ni potrebno, sva komunikacija je preko telefona, a djeca imaju svoj mir. I sada, kada vidim što se događa ovom malom dječaku. Pa koji je vrag tim roditeljima. OK rastali ste se, ne ide i bok. Ali raditi takvo s.anje djetetu. i to još djetetu od 9 godina koje će to sve zapamtiti ??????????

    19. 6. 2018,   13:12
  • Ne razumijem ako si uzela dijete a imali ste oboje skrbnistvo,i sa tim djetetom pobjegla u BiH to je otmica ako sam u pravu.I sad si.osudjena od strane suda i radis dramu oko necega sto bi svatko normalan presudio.Vrati oteto djete.Ne kuzim.

    19. 6. 2018,   13:01
  • Da li je sud pitao malca gdje bi htio zivjeti?

    19. 6. 2018,   13:01