Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ceste pod nadzorom: Kamere stižu na čak 122 nove lokacije

Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći se kućištima koja se nalaze na svakoj od lokacija, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju

Ministarstvo unutarnjih poslova ovih je dana dovršilo popis lokacija na koje će postaviti fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR). Do kraja godine sva 122 kućišta, u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera, bit će postavljena u cijeloj Hrvatskoj, javlja Večernji list.

Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći se kućištima koja se nalaze na svakoj od lokacija, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju. Ovaj “kontingent” fiksnih kamera za nadzor brzine bit će raspoređen na 17 policijskih uprava. Nove su kamere zaobišle jedino prometnice na području Policijske uprave zagrebačke, primorsko-goranske i karlovačke, ali ondje su postavljene još prije.

Osim PU osječko-baranjske, splitsko-dalmatinske i varaždinske, gdje će se samo povećati postojeći broj kamera, u ostalim upravama one će se postaviti prvi put. Jedna od njih je i Policijska uprava krapinsko-zagorska, iz koje su najavili da će kamere na njihovu području biti postavljene u travnju. Kamere će ubuduće snimati u Biogradu na moru, Pakoštanima, Vodicama, Pirovcu, Dubrovniku, Metkoviću, Orebiću, Imotskom, Gospiću, Korenici, Senju, Rovinju, Poreču, Šenkovcu, Nedelišću, Piškorevcima, Sisku, Kutini, Bjelovaru, Daruvaru, Pitomači, Virovitici, Slatini, Koprivnici, Novigradu Podravskom, Vinkovcima, Boboti, Sibinju, Pakracu, Krapini... 

Još 16 kamera i 28 kućišta na isto toliko lokacija bit će postavljeno u prvom dijelu sljedeće godine.

Tema: Hrvatska

Komentari (141)
  • Pola komentara negativno, pljackaju sirotinju ovo ono... Pa koji k... vi hocete vise? Kad se dogodi neka nesreca proziva se policija ovi oni, sad kad se nesto radi u tom smjeru onda se pljacka sirotinju. Bemti g...pog naroda.

    26. 3. 2019,   15:50
  • U Rijeci je stavili na zaobilaznicu na ulaz u tunel,na cijeloj dionici dopustena je brzina od 90 kmh a a 20 metara prije kamere je spusteno ogranicenje na 70!!!ako to nije skupljanje love !!!!!

    26. 3. 2019,   16:42
  • E ljepo moji da ste vi postavili kamere na 122 lokacije u Uljaniku i 3 maju,onda bi danas cvijetale ruže ovim radnicima što nisu dobili plaću par mjeseci.

    26. 3. 2019,   16:23