Obavijesti

News

Komentari 32

Ceste su pod vodom, odsječeni otoci: Valovi su visoki 6 metara

Ceste su pod vodom, odsječeni otoci: Valovi su visoki 6 metara
9

Loše vremenske prilike praćene olujnim mjestimice i orkanskim jugom i obilnom kišom nastavljaju se i u popodnevnim satima. I dalje je na snazi crveni meteoalarm za cijelu obalu

VIDEO

Snažno nevrijeme zahvatilo je veliki dio Hrvatske, a upaljen je crveni meteoalarm za cijelu obalu. U nedjelju je u Dalmaciji puhalo olujno jugo s udarima vjetra brzine i do 110 km/h, u Labinu i do 122 km/h.  Najgore je bilo na području Antenala gdje se rijeka Mirna ulijeva u more, a gdje državna cesta koja spaja Poreč i Novigrad bila totalno pod vodom. Poplavila je i riva u Vrsaru, Poreču, Rovinju, pa su mnogi s automobilima morali voziti slalom kako bi izbjegli more u nadiranju, a vlasnici brodica olabavljali konopce kako ne bi pukli. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15
'Zaštitite se! Bit će poplava, a snažan vjetar će čupati stabla'
'Zaštitite se! Bit će poplava, a snažan vjetar će čupati stabla'

Loše vremenske prilike u ponedjeljak ujutro proširile su se i na ostatak zemlje, ali na najjačem udaru je i dalje obala gdje se poslijepodne očekuje orkansko jugo.  Kako javlja Istramet, u nastavku dana slijedi postupno jačanje juga, a navečer stiže vrhunac s udarima i iznad 125 km/h. More će na otvorenom biti uzburkano, s valovima i do 6 metara.

Slično je bilo i u Selcima, gdje je more nadiralo u dvorišta kuća. 

5
| Foto: čitatelj 24sata/Facebook

Kako javlja Hina, vatrogasci su radi uklanjanja stabla s prometnica dva puta intervenirali u Pazinu te jednom na cesti Fažana-Peroj.

Pokretanje videa...

01:15

U prekidu su trajektne i katamaranske linije, obilne kiše uzrokuju probleme u prometu, a u Istri, Primorju i na srednjem Jadranu je mjestimično došlo i do izliijevanja mora na rive, lučice i prometnice. 

U Voloskom kraj Opatije, vjetar i kiša izazvali su valove koji su padali na automobile. 

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta DC75 Novigrad-Poreč na predjelu Antenal.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo, upozorava HAK. 

Istri i Dalmaciji nastavit će puhati olujno jugo, mjestimice s orkanskom snagom, a olujnog vjetra bit će i u gorju. 

Poplava u Delnicama: 'Već je pola metra vode u podrumima'
Poplava u Delnicama: 'Već je pola metra vode u podrumima'

U popodnevnim satima očekuje se slično vrijeme. UTemperatura na moru oko 20 stupnjeva, u gorju između 15 i 17 stupnjeva.

Problemi se očekuju i u Dubrovniku, gdje je zbog najavljenog nevremena na snazi visok stupanj pripravnosti. Snažan vjetar rušu stabla, a zbog velike količine kiše moguće su i bujične poplave.

- Mjestimice vrlo obilna kiša, osobito u noći i ujutro. Poduzmite mjere kako bi se zaštitili. Djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija. Vjerojatni su veći prekidi u prometovanju te prekid i gubitak energije, komunikacije i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima - stoji u obrazloženju crvenog meteoalarma.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca