Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Čestitka' za Božić: Dobili milijunski račun za mobitel

None Foto: Ž. Mršić 3

N. Kusalo (79) iz Benkovca otvorila je kuvertu s računom za mobitel. Pozlilo joj je. Na računu za mobitel pisalo je da su telefonirali za 946.000 kn

Nevenka Kusalo (79) onesvijestila se nakon što je vidjela da joj sin mora platiti račun od 946.000 kuna za mobitel. Sin Željko (44) u četvrtak nije bio kod kuće te je ona otvorila kuvertu s računom.
- Odmah sam pala u nesvijest, zavrtjelo mi se u glavi i srušila sam se na pod. Bila sam potpuno šokirana, nisam znala za sebe. I sad me boli oko srca kad se sjetim - priča Nevenka, kojoj je u pomoć priskočio unuk Dragan, donijevši joj šećera i čašu hladne vode.
Nevenka je umirovljenica koja u selu Ostrovica blizu Benkovca živi sa sinom, unukom i unukovom suprugom Ivanom. Polupismena je, no brojku “s puno nula” na papiru je, kaže, dobro vidjela. U malom selu bez trgovine i telefona mobiteli su glavno sredstvo komunikacije. I Nevenka ima mobitel koji nosi sa sobom kad ide čuvati ovce. Kaže da je od njega samo boli glava, a otkad je vidjela Željkov račun, jedva ga koristi.
- Ma da imam stotinu kuća sve bi mi uzeli i još ne bi bilo dosta za račun, to mi je prvo palo napamet. Nisam ja razumjela da ne može biti toliki račun - kaže Nevenka odmahujući rukom.
Željko je odmah nazvao telekomunikacijsku tvrtku Tele2. Javio mu se agent službe za korisnike. On mu je rekao da je vjerojatno riječ o pogrešci i ustanovio da Željkov stvarni dug iznosi 380 kn.
- Godinama im pravim i plaćam dobre račune, ali ovaj ne bih napravio ni da sam cijeli mjesec zvao 'vruće linije’. Majka mi je pala u nesvijest nakon što je vidjela račun, a oni se nisu udostojili ni ispričati. Dapače, bili su arogantni i bezobrazni, kao da ih uopće nije briga - kaže Željko te dodaje kako će protiv Tele2 podići tužbu.
U Tele2 kažu da slučaj Željka Kusala ne mogu komentirati dok ne vide račun korisnika.

Komentari (31)
  • \"Tele 2... bla, bla... zašto platiti više? Garantiramo najniže cijene ili vraćamo dvostruko! Oš se kladit?\" I svi ti slogani sa kojima nas bombardiraju... baš su se iskazali!!

    14. 12. 2008,   17:49
  • Pa zar mora jedna banalna greška odmah doći na naslovnicu novina? Zar morate biti toliko žuti?

    14. 12. 2008,   17:51
  • sad fali love....sad se zale ovi nasi...a kad se radi gluposati po zg...gdje nikom to nece pomoc..i baca se novci na gluposti...sad se pocelo krasti od ljudi koji jedva imaju za prezivjet...sramite se....E POS-EREM SE JA NA POLITIKU...NA SANADERA I OSTALE....to im slobodno preporucite....sa gustom bi htjela da vide ovo....i da znaju da si obicni misevi za svih nas....

    14. 12. 2008,   17:35