Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cetinski je vozio 35 na sat, a u toj ulici je ograničenje 50 km/h

None Foto: Dalibor Urukalovic/Dusko Marusic/PIXSELL

Kako piše Jutarnji, utvrđeno je da je Cetinski pregazio muškarca koji je teško pijan ležao nasred ceste u nepreglednom zavoju. Državno odvjetništvo tvrdi da je trebao prilagoditi brzinu i biti pažljiviji

U srijedu je protiv Tonyja Cetinskog (49) podignuta optužnica zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u studenom 2017. godine u Rovinju. Pjevač kaže da nije točno ono što piše u optužnici, ali je spreman odgovarati ako se dokaže njegova krivnja. 

Naime, prema priopćenju pulskog Općinskog državnog odvjetništva u kojem se ne navodi ime, okrivljeniku se stavlja na teret da je 3. studenog 2017. oko 13.55 sati upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako piše Jutarnji, utvrđeno je da je Cetinski pregazio Ibrahima Kevljanina (62) koji je teško pijan ležao nasred ceste u nepreglednom zavoju.

Državno odvjetništvo tvrdi da je trebao prilagoditi brzinu i biti pažljiviji, no prometni vještak kaže da bi bilo tko teško izbjegao nesreću jer nitko ne može predvidjeti da na cesti iza zavoja leži čovjek u vrlo uskoj ulici. 

Spomenuti list neslužbeno doznaje da je pjevač vozio 35 km/h, a ograničenje je 50 km/h.

Sugrađani na društvenim mrežama podržavaju Tonyja i kažu kako je gotovo nemoguće tom ulicom ići prebrzo jer je preuska, a na mjestu gdje je Kevljanin stradao česte su nesreće jer iz objekta na toj lokaciji često izlaze pijani ljudi. 

Komentari (126)
  • 90% optužnica dorh podigne reda radi, sve površno i traljavo, zato i presude jesu takve kakve jesu. A nikad se nisu ispričali ili platili što su ljudima uništili zdravlje zbog vucaranja po sudovima. Dorh je smeće.

    11. 1. 2019,   14:02
  • Jasno je da treba podignut optužnicu, čovjek je poginuo , a na sudu je da utvrdi jeli ovaj kriv ili ne.

    11. 1. 2019,   14:15
  • Da je vozion 35 km/h onda bi stao na metar.

    11. 1. 2019,   14:24