Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Četiri izbora: Županije će birati kada će učenici ići na praznike

Komentari (7)
 • Samo kod nas... Npr. Francuska je svojom površinom 11 puta veća od Hr. pa im vjerojatno ne padaju na pamet ovakve gluposti! Umjesto da se reforma usmjeri na znanje, veliki znalci traže način kako im više odgovara da ne rade...

  15. 5. 2019,   19:04
 • A da preuzmemo sustav praznika kao što ima Japan? Isto imaju, samo što imaju puno manje ljetnih praznika - 6-7 tjedana. - 20. srpnja do početka rujna. Mislim da su nam djeca previše opuštena, a i meni je bilo dosadno kad bih imao skoro 3 mjeseca praznika!

  16. 5. 2019,   13:20
 • Kakvim se mi glupostima bavimo?!? Jasno mi je da to imaju u Njemačkoj koja je velika i bio bi još veći kolaps po cestama da svi u isto vrijeme imaju praznike...Al brate mi??? Hahahaha!!! Presmiješno!

  15. 5. 2019,   17:50
 • I ovo im je reforma školstva? Zamisli sad 2 bratica iz drugih zupanija, i nemreju zajedno na ferje kod bake jer im je neka ministrica sa reformom to uskratila. Umjesto da se reformom škola približi učenicima, da u školu dolaze bez stresa, da dobiju neko životno iskustvo umjesto štrebanja kaj je Napoleon jel prije svoje posljednje bitke... Ovakva "reforma" je samo šamarčina cjelokupnom narodu. Dobro da se neko nije sjetil da bi umjesto zvona za označavanje pocetka i kraja sata mogli stvait cvrkut ptice. Prvo kaj bi trebalo je ukinut domaće zadaće, tj. učenike koji ih redovito rade nagrađivat umjesto kažnjavnja onih koji ih ne rade... Opcenito treba izmjeniti sustav ocjenivanja jer su djeca u konstantnom strahu od losih ocjena i puno štrebanja..

  15. 5. 2019,   18:23
 • Ovakve gluposti nije vrijedno ni komentirati.

  15. 5. 2019,   21:54
 • kao prvo, krivo ste napisali.. svaka škola ima pravo odabrati opciju koja joj odgovara a onda županija, tj. osnivač (može biti i grad, vjerska zajednica) skuplja upitnike koje su škole ispunile te ona opcija koja dobije najviše glasova od samih škola se određuje za sve škole pojedinog osnivača.. npr. škole kojima je osnivač grad Zagreb će s najviše glasova izabrati treću opciju za praznike, a grad Zagreb će onda svim školama kojima je osnivač odrediti da u skladu s tom trećom opcijom imaju praznike.. tu dolazimo do problema jer 25% + 1 škola je dovoljno da sve ostale škole imaju praznike onako kako je to odlučila velika manjina škola.. isto tako, jedna škola u nekoj županiji može provoditi zimsku školu skijanja za svoje učenike ali će morati imati praznike po četvrtoj opciji (koja joj ne odgovara) jer su druge škole tako glasovale, a osnivač za sve odredio isto.. ministrica ne shvaća kako će ovim potezom ipak napraviti veliki kaos, a ne reformu..

  15. 5. 2019,   18:08
 • trebale bi počinjati 20 .9

  15. 5. 2019,   20:12