Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ozlijeđeno četvero djece: Pijani otac ih je vozio i izletio s ceste

Otac (44) vozio je prema Vinkovcima u četvrtak poslijepodne. Zbog neprilagođene brzine udario je u betonske elemente nakon na obilaznici i sletio u poljski put. On i supruga nisu ozlijeđeni

U prometnoj nesreći u četvrtak na državnoj cesti Vinkovci-Jarmina, ozlijeđeno je četvero djeca u dobi od 1, 4, 7 i 9 godina, dok ih je u osobnom automobilu vozio njihov 44-godišnji otac iz Ivankova, koji je bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je u petak vukovarsko-srijemska policija.

Nesreća se dogodila sinoć oko 18,50 sati. Policija navodi da je u vozilu bila i majka djece, ali su ona i otac, u čijoj je krvi izmjereno 1,8 promila alkohola, prošli bez ozljeda dok su djeca lakše ozlijeđena.

 Očevidom je utvrđeno da 44-godišnjak, vozeći iz smjera Jarmine prema Vinkovcima, nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici nije prilagodio brzinu kretanja vozila, te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put.

Cijeli niz prekršaja

Također je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas, prevozio je jednu osobu više nego što je upisano u prometnoj dozvoli te je na nedopušteni način prevozio djecu na zadnjem sjedištu.

- Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice) prisutni kumulativno - priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija posebno upozorava vozače da ne upravljaju vozilima ako su pili alkohol.

Također vozače upozoravaju da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, koriste sigurnosni pojas na način predviđen od proizvođača, ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, da putnici koriste sigurnosni pojas, a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja.

Komentari (45)
  • Ni familiju svoju ne cijeni gdje će sebe....

    8. 2. 2019,   11:13
  • Aj što je stavio više djece pa vozi... Ali u pripitom ili pijanom stanju voziti djecu je za svaku osudu!

    8. 2. 2019,   11:07
  • Koji maloumnik. Možda nije znao da ne smije voziti pod utjecajem alkohola. Teško djeci sa takvim ocem koji riskira njihove živote. Misle ljudi to se njima neće dogoditi, da se prometne događaju negdje drugdje.

    8. 2. 2019,   11:02