Obavijesti

News

Komentari 13

Četvero prijavljenih zbog smrti dječaka na bazenu u Koprivnici

Četvero prijavljenih zbog smrti dječaka na bazenu u Koprivnici
6

Dana 15. travnja od 14.15 sati na gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici održavala se organizirana proslava rođendana, kojoj je nazočilo sedmero djece

VIDEO

Nešto više od mjesec dana od tragedije na gradskim bazenima u Koprivnici, gdje se utopio osmogodišnji dječak, policija je podnijela kaznene prijave protiv četiri osobe.

Priopćenje policije prenosimo u nastavku:

"Policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad ženskim osobama rođenim 1980., 1996. i 1998. godine i muškarcem  rođenim 1980. godine, zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti – dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dana 15. travnja od 14.15 sati na gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici održavala se organizirana proslava rođendana, kojoj je nazočilo sedmero djece rođenih 2010. i 2011. godine. Oko 17 sati u bazenu se utopio dječak rođen 2010.

Sumnja se da je osumnjičenica rođena 1980. godine, u svojstvu odgovorne osobe Gradskog komunalnog poduzeća „Komunalac“, osumnjičenice rođene 1996. i 1998. godine u obavljanju poslova animatora rođendana, te osumnjičenik rođen 1980. godine u obavljanju poslova spasioca na bazenu, ostvarili obilježja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti – dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici".

Nitko nije vidio da dječak traži pomoć

Kobne nedjelje poslijepodne dječak je, s još sedmoricom vršnjaka, bio na proslavi rođendana. S njima su bile tri animatorice i spasilac, koji inače brine za sigurnost posjetitelja na bazenima Cerine u Koprivnici. Otac stradalog dječaka bio je u kafiću u sklopu bazena i čekao da slavlje završi. 

U trenutku stradavanja bio je u dijelu bazena koji zovu tzv. “brza rijeka”. To je umjetni, uski dio bazena koji podsjeća na korito rijeke te u kojemu voda brže i jače struji. Inače, bazen je na tom dijelu visok oko 130 centimetara, što je otprilike visina prosječnog sedmogodišnjaka ili osmogodišnjaka. 

- Dijete je bilo ukočeno na dnu bazena, a nitko prije toga nije vidio da maše rukama ili traži pomoć - ispričao je očevidac za Podravski.hr.

Prvi ga je primijetio jedan od plivača i u 17.30 sati izvukao njegovo tijelo s dna bazena. Spasilac je odmah započeo s reanimacijom, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć, no dječaka nisu mogli spasiti. 

Na bazenima, kažu svjedoci, tog kobnog dana nije bila prevelika gužva.

Obdukcija je pokazala da je dječak preminuo uslijed utapanja. Nikakvih drugih ozljeda nije bilo na dječakovom tijelu.

'Bio je živahno i pametno dijete'

Susjedi dječakove obitelji ispričali su nam da je riječ o dobrim i vrijednim ljudima, cijenjenim u koprivničkoj zajednici. Imaju još i stariju kćer.

- Taj je dječak doista bio poseban. Bio je vrlo živahno i pametno dijete. Ne mogu vjerovati da ga nema - rekla nam je jedna susjeda. Druga nam priznaje da se naježila nakon što je čula za tragediju.

Od tragično stradalog dječaka dirljivim se riječima u nedjelju oprostila i majka njegova najboljeg prijatelja.

- Bili su najbolji prijatelji, a sad ga više nema. Ostat će nam u lijepom sjećanju jer je bio poseban i zaista dobar prijatelji. Iza njega će ostati velika praznina u našim životima - rekla je majka dječakova prijatelja.

uopljenik

 

'Mladog života više nema. To me potreslo, zato sam otišla...'

Nakon tragičnog slučaja, Petra Bijač podnijela ostavku na mjesto voditeljice bazena.

– Još jednom, u svoje osobno ime, izražavam najiskreniju sućut obitelji nesretno preminulog dječaka. U ovom trenutku, potpuno je nebitno što ja mislim i imam za reći, bitno je jedino to da jednog mladog života više nažalost nema. Ovaj tužni događaj izuzetno me potresao te sam stoga na vlastiti zahtjev podnijela ostavku na poziciju v.d. voditeljice bazena Cerine – rekla je Petra Bijač u priopćenju, javlja ePodravina. 

Nakon njezine ostavke, za privremenu voditeljicu bazena Cerine postavljena je članica Uprave Dubravka Horvat, a raskinut je i ugovor sa spasilačkom službom NASA-KPS.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...