Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Četvero uhićenih: Zaustavili ih na granici, vozili 20 migranata

None Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Policija je uz hrvatskog vozača, uhitila još jednog Hrvata i dva Rumunja koji su prevozili 20 migranata u prtljažnom prostoru. Njih 18 su tražitelji međunarodne zaštite u Hrvatskoj

Policija je prilikom nadzora državne granice Republike Hrvatske na području Policijske uprave istarske, u subotu zatekla teretno vozilo hrvatskih registracija s vozačem hrvatskim državljaninom, u kojem je bilo 20 migranata, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Suvozači u teretnom vozilu bili su dva državljanima Rumunjske i jedan hrvatski državljanin, a u prtljažnom prostoru teretnog vozila od ukupno 20 migranata 18 je bilo državljana Afganistana, od kojih 10 maloljetnika, jedan državljanin Pakistana i jedan državljanin Bangladeša.

 Iz MUP-a navode da su među 20 zatečenih migranata 18 njih tražitelji međunarodne zaštite u Hrvatskoj.

 Punoljetnim tražiteljima međunarodne zaštite u Hrvatskoj policija je izdala Obavezne prekršajne naloge zbog počinjenog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama te će biti vraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu i Kutini, dok će maloljetnici biti smješteni u Zagrebu i Karlovcu.

Dva hrvatska i rumunjska državljanina su uhićena zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Komentari (17)
  • pitam se, kada će ta šarada konačno prestati, merkel ih ne želi, znaći, ostaju kod nas, zar nemamo mi dosta svojih....roma.?

    19. 2. 2017,   14:15
  • "tražitelji međunarodne zaštite"??? Od koga njih treba štititi u Afganistanu, Pakistanu i Bangladešu? Ovo je smiješno i tragikomično! Jel naša vlast zbilja misli da smo idioti?

    19. 2. 2017,   15:01
  • Sve to pohvatati i vratiti odakle je došlo!

    19. 2. 2017,   15:04