Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Četvorica Albanaca htjela ući u Hrvatsku ilegalno, spriječili ih

U zadnja četiri dana dubrovačko-neretvanska policija u dva je odvojena slučaja spriječila ukupno četvoricu Albanaca u pokušaju ilegalnog ulaska u Hrvatsku...

U zadnja četiri dana dubrovačko-neretvanska policija u dva je odvojena slučaja spriječila ukupno četvoricu Albanaca u pokušaju ilegalnog ulaska u Hrvatsku, te im kao kaznu odredila dvogodišnju zabranu ulaska i boravka na hrvatskom teritoriju.

Policija je u srijedu priopćila kako je u prvom slučaju riječ o državljaninu Albanije koji je granicu između BiH i Hrvatske u blizini međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Mali Prolog nezakonito prešao pješice, legitimirajući se policajcima krivotvorenom talijanskom putovnicom.

Prema prethodnom dogovoru, nakon prelaska granice je ušao u automobil koji je vozio francuski državljanin, a koji je sa suputnikom, također Albancem, ranije zakonito prešao državni granicu.

Zbog krivotvorenja isprave osumnjičeni je Albanac pritvoren u dubrovačkoj policiji te mu je određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj, dok su dvojica pomagača prekršajno procesuirani zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice.

U drugom su slučaju trojica Albanaca zatečeni na autobusnoj stanici u mjestu Pločice u Konavlima, koji u svojim putnim ispravama nisu imali ulazne numeratore RH.

Istragom je utvrđeno da su, nakon što im je prethodno bio odbijen ulazak u Hrvatsku na graničnom prijelazu Karasovići, državnu granicu između Crne Gore i Hrvatske nezakonito prešli pješice preko brda Gumnište.

I njima je policija odredila dvogodišnju zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj te je Crnoj Gori najavljena njihova readmisija, odnosno izručenje zemlji iz koje su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Komentari (2)
  • Mogli su ih legalizirati, koliko znam Albanci se ne puše nisu droga

    12. 10. 2016,   12:11
  • Ništa čudno vidjeli su da izbjeglice ulaze ko iz šale pa iskoristili priliku

    12. 10. 2016,   17:38