Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Četvrti dan intenzivne potrage: Nestalom Švicarcu nema traga

Potraga za švicarskim državljaninom koji je u četvrtak predvečer nestao na Konavskim brdima ušla je u četvrti dan, doznaje se u nedjelju ujutro od pročelnika HGSS-a Dubrovnik Zorana Čabrila

Nestanak 49-godišnjaka u četvrtak nešto prije 20 sati prijavila je supruga, a potragu otežava činjenica da švicarski državljanin, inače iskusan planinar, nema uz sebe mobitel. Čabrilo je istaknuo kako je i jutros na terenu 25 ljudi.

- Na terenu smo s 25 ljudi, dva potražna tima s psima i različitom tehnikom. Nastavljamo gdje smo jučer stali, ali nažalost nismo još ništa pronašli - rekao je Čabrilo.

Švicarac se poslije ručka na Konavoskim brdima uputio prema hotelu Epidaurus u Cavtatu u kojem je odsjeo no nije se pojavio i od tad se ne zna što je s njim.                                      

To je drugi nestanak na jugu Hrvatske ovaj tjedan. Na brdu Sveti Ilija na Pelješcu u utorak popodne izgubio se francuski državljanin, a njegovo tijelo pronađeno je u srijedu ujutro na obraslom i nepristupačnom terenu.

Komentari (12)
  • Mnogo toga se moglo dogoditi gdje mu planinarsko iskustvo nije od pomoći. Danas je neoprostivo odlutati sam u planinu bez mobitela.

    31. 7. 2016,   13:22
  • Možda ga ugrizo poskok.

    31. 7. 2016,   17:02
  • Ma mo'š mislit kako je "iskusan" planinar ....

    31. 7. 2016,   14:47