Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Chad Wolf postao peti Trumpov ministar domovinske sigurnosti

Wolf, koji je obavljao dužnost podtajnika u ministarstvu domovinske sigurnosti, bit će peta osoba koja će voditi ministarstvo od Trumpova preuzimanja predsjedničke dužnosti prije manje od tri godine

Američki predsjednik Donald Trump u petak navečer imenovao je Chada Wolfa za novog vršitelja dužnosti ministra domovinske sigurnosti okončavajući tako gotovo mjesec dana neizvjesnosti oko toga tko će popuniti tu dužnost nakon što je ostavku podnio Kevin McAleenan.

- On upravo sada obavlja tu dužnost - kazao je u petak Trump novinarima.

U.S. President Donald Trump reacts during a campaign rally in Tupelo 'ISPRAŠIT ĆEMO IM TUR' Trump ismijavao rivale, uvjeren da ga podržava 'ljutita većina'

Wolf, koji je obavljao dužnost podtajnika u tom ministarstvu zaduženog za strategiju, politiku i planiranje bit će peta osoba koja će voditi ministarstvo od Trumpova preuzimanja predsjedničke dužnosti prije manje od tri godine.

Njegovo imenovanje osvjetljava previranja u predsjedničkom mandatu koji je obilježen rekordnim promjenama broja dužnosnika na vodećim pozicijama. To je posebno uočljivo u slučaju ministarstva domovinske sigurnosti čijim je čelnim ljudima Trumpova tvrda antiimigrantska politika predstavljala problem.

KONGRES USVOJIO REZOLUCIJU Opoziv ide dalje, a Trump kaže da je to 'najveći lov na vještice'

Wolf je na dužnost podtajnika u ministarstvu stupio u veljači. McAleenan je podnio ostavku s 31. listopadom. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (1)
  • Molim psihijatre da daju procjenu. Meni laiku dovoljna ova slika

    3. 11. 2019,   03:08