Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Chicago zatrpalo pola metra snijega, cijeli grad paraliziran

None Foto: AFP/PXL 12

Oluja se kreće prema sjeveroistoku, a pogodila je 30 saveznih država SAD-a. U Chicagu je palo oko pola metra snijega. Škole su zatvorili prvi put od 1999. godine

Snježna oluja i jaka mećava u srijedu su gotovo paralizirale Chicago u kojem su izmjerili 51 centimetar snijega, što je treća najveća visina snijega u povijesti. 

- Na ulicama Chicaga nije bilo ni automobila ni ljudi. Okolne zgrade se ne mogu vidjeti zbog snježne oluje - istaknuo je direktor ureda za hitne intervencije u Chicagu, Jose Santiago. Dodao je kako su mnogi vozači prespavali noć u svojim vozilima jer je čitavo područje Chicaga paralizirao snijeg. Lokalne vlasti su upozorile stanovnike da ostanu u svojim kućama te da ne kreću na put ukoliko se ne radi o hitnim slučajevima. Javne škole u Chicagu bile su zatvorene prvi put od 1999. godine, a gradske vlasti odlučit će hoće li ih otvoriti u četvrtak. 

U Chicagu je 1967. u siječnju palo 58,4 cm snijega, a 1999. grad je zatrpalo 54,8 cm snijega. 

Snježna oluja izazvala je kolaps u prometu diljem SAD-a, a otkazano je oko 5600 letova. Brojne tvrtke i tvornice ne rade, a  tvornice su zatvorili i vodeći proizvođači automobila. Oluja se kreće prema sjeveroistoku zemlje, a pogodila je oko 30 saveznih država SAD-a. 

Komentari (2)
  • Neka si popiju jedan kratki konjak, pa im neće bit zima!

    3. 2. 2011,   08:24
  • Neka zapale vatru na ulici i neka tope snijeg

    2. 2. 2011,   23:24