Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čičak je na svečanost pozvao pokojnog Sinišu Glavaševića

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Čičak se ispričao zbog gafa, a potom Glavaševića nazvao političkim egzibicionistom kojem, kako je napisao, trebaju skandali da bi se primijetilo da postoji

HrvatskiI helsinški odbor povodom 25. obljetnice svojeg utemeljenja i povodom Međunarodnog dana ljudskih prava odlučio je uručiti nagrade za izvanredne zasluge u zaštiti i promicanju osobama iz Hrvatske i inozemstva. 

Svečanost dodjele nagrada održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Jednu od pozivnica dobio je i SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Na svojem Twitter profilu podijelio je fotografiju pozivnice, a cijela situacija ne bi bila čudna da na pozivnici nije rukom napisano ime njegovog pokojnog oca, Siniše Glavaševića.

 

Čičak se ispričao zbog gafa pa napao Glavaševića

Nakon što je Glavašević objavio fotografiju pozivnice, oglasio se HHO priopćenjem u kojem naglašava da se dogodio previd zbog velikog broja pozivnica. Predsjednik  HHO-a Ivan Zvonimir Čičak naglasio je kako na sebe preuzima odgovornost iako nije imao uvid u napisane pozivnice. Čičak se ispričao zbog gafa, a potom Glavaševića nazvao političkim ekshibicionistom kojem, kako je napisao, trebaju skandali da bi se primijetilo da postoji.

Dopis HHO-a prenosimo u cijelosti:

"Gospodine Glavašević,

Dio hrvatskih medija  sklonih senzacionalizmu prenio je sa Twittera Bojana Glavaševića fotografiju pozivnice upućene mu od strane HHO-a na obilježavanje 25 godišnjice utemeljenja Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava koja će se održati 16. veljače 2018.  u 18:00 sati na adresi  Nacionalne Sveučilišne knjižnice.

Na pozivnici je omaškom umjesto imena Bojana ispisano ime Siniše Glavaševića pokojnoga hrvatskoga heroja koji nam je uvijek prvi na pameti. Primite našu ispriku radi ispisanog krivog imena na pozivnici. 

Dopustite da se u nizu od preko tisuću  ispisanih pozivnica dogodi previd.  Kao predsjednik Odbora preuzimam odgovornost na sebe iako nisam imao uvid u napisane pozivnice budući imam povjerenje u službenice/ike ureda HHO-a.

Vidljivo je da je na kuverti ispisano Vaše ime a da je zabunom rukom na pozivnici ispisano ime Vašeg cijenjenog oca pokojnog Siniše. 

Tajnica ureda HHO-a jutros se ispričala osobi koja je nazvala iz Sabora i upozorila na na previd. No Vama kao poznatom političkom ekshibicionistu trebaju skandali da bi se primijetilo da uopće postojite na političkoj sceni.

Doista je velika pogreška što smo na pozivnici napisali ime Vašeg cijenjenog pokojnog oca gospodina Siniše, jer po Vašem ponašanju ne vidi se da je on po bilo čemu Vaš otac osim po biološkoj činjenici.

Za HHO:

Ivan Zvonimir Čičak
predsjednik"

Komentari (85)
  • Nadam se da ce se Bojan naci uvrijedjen,pa se nece odazvati pozivu,.

    31. 1. 2018,   15:42
  • Ima tu simbolike, bilo bi dobro da postane realnost

    31. 1. 2018,   15:50
  • Nije mi jasno pocemu uopce zasluzuje Bojan Glavasevic,biti pozvan,? Da nije Glavasevic,nebi za njega nitko znao.

    31. 1. 2018,   15:34