Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Još otkako je Jasmina nestala, cijela njezina obitelj je u svađi

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL 5

Pet dana nakon što je otkriveno tijelo Jasmine Dominić, njezin je ujak Drago Sabol otkrio da uopće ne komunicira sa sestrinom obitelji već godinama

Susjedi iz Palovca nisu bili jedini koji su godinama sumnjali da je Jasmina ubijena i da je njezino tijelo skriveno negdje u kući. Sumnjali su i neki članovi uže obitelji, čiji bi iskazi mogli biti od velike koristi istražiteljima. Doduše, selom su godinama kružile glasine da su tijelo nesretne djevojke zazidali prilikom renoviranja kuće, a ono je naposljetku nađeno u ledenoj škrinji.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tek u četvrtak, pet dana nakon što je otkriveno tijelo Jasmine Dominić, njezin je ujak Drago Sabol otkrio da uopće ne komunicira sa sestrinom obitelji već godinama. Između redaka je dao naslutiti da je oduvijek sumnjao na Smiljanu.

Nekoliko vrlo bitnih detalja je još rekao, ali dan kasnije nije htio nastaviti komentirati slučaj jer su ga očito opomenuli iz policije da u interesu istrage ne smije otkrivati dijelove stravične slagalice.

Sestre su se itekako svađale 

- One su se stalno svađale među sobom! Ako se u policijskoj istrazi ispostavi da je policija utvrdila istinu, u redu. Ali ako ne bude tako, ja ću reći da svi lažu! - rekao je u četvrtak Sabol i potvrdio da je u obitelji još od Jasminina nestanka vladao raskol.

'STALNO SU SE SVAĐALE' Ujak ubijene Jasmine: Smiljana je manipulirala sa svima njima

- To bi mogla mala djeca otkriti, a ne policija kojoj je to posao - ljutit je bio Drago, očito zbog evidentnih propusta u policijskoj istrazi.

Policajci su nekoliko puta bili u kući Dominić /Srnec otkako je prijavljen Jasminin nestanak.

Tisuću puta prolazili su pored škrinje, ali baš nikome od istražitelja nije palo na pamet otvoriti zamrzivač koji je bio namješten tako sumnjivo da se poklopac mogao odškrinuti jedva 30-ak posto.

IZBJEGAVALA JE KONFLIKTE Analiza Jasmininog rukopisa: Bila je svestrana, ali i uporna

- Ne mogu vjerovati da su napravili takav propust. Zamrzivač je jedna od osnovnih stvari koje se pregledavaju. Moraju provjeriti je li negdje svježe kopano u dvorištu, je li zidano ili betonirano. Ako je, sve to bi trebalo probuditi sumnju - rekao je kriminalist Željko Cvrtila za 24sata odmah nakon što je nađeno tijelo.

Svakih nekoliko godina pokušavala je policija na najrazličitije načine doći do informacija gdje bi mogla biti Jasmina. Jednom su zbog tvrdnji vidovnjaka da je živa zakopana negdje blizu kuće raskopali kompletnu obližnju oranicu, ai Jasmini i dalje nije bilo traga. Nije se pokazala točnom ni dojava od prije koju godinu da je Jasminino tijelo bačeno u crnu jamu obiteljske kuće. I tu su je tražili, ali ništa.

Ujak im ništa nije vjerovao 

Sve do subote 16. veljače kad je David, zaručnik najstarije Smiljanine kćeri Katarine, išao otvoriti škrinju staru više od 20 godina. Obdukcija je potvrdila da je tijelo zaleđeno unutra uistinu Jasmina.

Drago Sabol došao je na sprovod nećakinji držeći dva bijela cvijeta u ruci i doimalo se kako je izuzetno pogođen.

JASMINU TRAŽILI 20 GODINA Tijelo u zamrzivaču: Hrvatska je dobila Eridu u Twin Peaksu

Nitko nije obraćao pažnju na činjenicu da se držao podalje od sestre Katarine, Smiljanina supruga Ivice Srneca i ostatka obitelji. Tek nakon nekoliko sati sam je u javnom istupu potvrdio da uopće ne komuniciraju gotovo 15 godina i da je razlog prekida povezanosti bio Jasminin nestanak.

Drago naprosto nije mogao shvatiti kako je bilo moguće da njegova sestra tek nakon pet godina ide prijaviti Jasminin nestanak, a bilo je evidentno da Smiljana izmišlja jer je iza sebe već imala povijest “muljanja” (prešutjela roditeljima da je izbačena i godinu dana glumila da ide u školu, izmislila da su je opljačkali, a novac je prokockala u casinu, no svejedno su joj vjerovali da se čuje s Jasminom. 

ŠOKIRANA ROĐAKINJA Kako je mirno spavala? Tek zid ju je dijelio od Jasminina tijela

Drago Sabol bit će jedan od ključnih svjedoka istrage jer on bi morao znati tko je sve od ukućana tvrdio da je s Jasminom sve u redu, a to bi mogao biti i jasan trag tko je sve znao za leš u zamrzivaču.

Traži se oružje 

Policija zasad ne sumnjiči majku, nisu joj zabranili da napusti zemlju, ali svakako je namjeravaju detaljno ispitati u svojstvu svjedoka jer i dalje nemaju krunski dokaz koji bi nedvojbeno potvrdio ono što im je Smiljana priznala na ispitivanju bez odvjetnika, a potom opovrgnula i odlučila se braniti šutnjom - da je ona ubila sestru Jasminu. Istraga zasad tapka u mjestu, 19 godina nakon ubojstva traže oružje kojim je ubojica presudio Jasmini Dominić.

Komentari (64)
  • Tu je vise njih znalo za ubojstvo.

    23. 2. 2019,   07:18
  • Dali ovi koje navodite u propustima oko promašenog istraživačkog posla , što su trebali vidjeti, primjetiti, propustili u ispitivanju uživaju u svojim mirovinama , jesu li tokom godina promaknuti u više rangove i jesu li u kakvim političkim klubovima, saboru gdje će i dalje uživati u svojim visokim plaćama i neradu ! Sve ostalo nebitno !

    23. 2. 2019,   07:21
  • Jasmininoj dusi mir i spokoj mislim da je vise osoba tu upleteno jer je vise njih tvrdilo da se cuju s njom pa da negdje radi i dr u tih par godina dok nisu prijavili njen nestanak zar je moguce da ih je Smiljana uspjela sve ubjediti da tako govore ...jezivo

    23. 2. 2019,   08:41