Obavijesti

News

Komentari 32

Cijele obitelji poginule u padu aviona: Stradalo čak 15 djece

Cijele obitelji poginule u padu aviona:  Stradalo  čak 15 djece
11

Dok se istražuje zbog čega je točno pao ukrajinski avion, otkriveno je i kako su poginule cijele obitelji s djecom. Među stradalima su studenti, mladenci i brojni Kanađani iranskog podrijetla koji su bili na praznicima

VIDEO

Među žrtvama tragičnog pada Boeinga 737 u kojem je poginulo 176 ljudi su i cijele obitelji, otkriveno je u satima nakon što su počeli stizati podaci o popisu putnika. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Pad aviona iznad Teherana 01:05

Raheleh (37) i Mikael (40) Lindberg iz Švedske putovali su sa sinovima Erikom (9) i Emilom (7) iz Teherana, a njihove fotografije s društvenih mreža pokazuju kako su djeca bili zaljubljenici u FC Barcelonu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kanađani Pedram Mousavi (47) i njegova supruga Mojan Deneshmand (43) radili su na Sveučilištu Alberte. Oni su se iz Teherana vraćali s kćerima Darijom (14) i Darinom (10). 

Poginuli su i kanadski mladenci Arash Pourzarabi (26) i Pouneh Gourji (25). Oni su iz Edmontona došli u Iran kako bi se vjenčali. Studenti informatike bili su među brojnim Kanađanima iranskog podrijetla koji su se vraćali s praznika.

Prema službenim podacima u tragičnoj nesreći u srijedu je poginulo 15 djece, a najmlađa je beba rođena 2018. godine. Ukupno je poginulo 82 Iranaca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, 4 Afganistanca, 3 Nijemca i 3 Britanca. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij proglasio je dan žalosti u četvrtak zbog tragične nesreće, a najavio je i kako će danas razgovarati s predsjednikom Irana Hasanom Rohanijem kako bi pojačali suradnju između zemalja i utvrdili točne uzroke pada aviona. Zbog toga su poslali i 45 stručnjaka u Teheran kako bi pomogli u istrazi avionske nesreće. 

Iranska Uprava za civilni zračni promet objavila je u četvrtak preliminarno izvješće u kojem navode da je avion bio u plamenu prije nego se srušio. Isto tako navode i da je pilot promijenio kurs te se pokušao vratiti prema teheranskoj zračnoj luci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS